luni, 17 martie 2008

Mihai Botezat, condamnat la duel

Dansez pentru tine



Prima ediţie a noului sezon al emisiunii „Dansez pentru tine” nu a fost una norocoasă pentru suceveanul Mihai Botezat şi partenera sa, cântăreaţa Cristina Rus. Seara de vineri a fost una incendiară, perechile s-au „înfruntat” pe ring pentru a împlini visele a opt copii şi au dansat slow fox şi dans ţigănesc. Din păcate, Cristina Rus şi Mihai Botezat au fost condamnaţi la duel, alături de o altă pereche, formată din Delia şi Ionuţ.

Pe Mihai şi pe Cristina îi aşteaptă o săptămână grea de antrenamente, aceştia trebuind să înveţe dansurile pentru care au fost condamnaţi la duel, slow fox şi ţigănesc, dar şi alte două dansuri noi, pentru emisiunea viitoare, charleston şi dans popular.

Robert are nevoie de sprijin pentru studii

Cei doi dansează pentru a împlini visul unui băieţel de 11 ani, din localitatea suceveană Molid. Robert Migda este orfan de la vârsta de trei ani, tatăl nedorind să-l recunoască la naştere, iar mama sa murind într-un accident stupid. Este un copil foarte talentat, interpretează muzică populară şi iubeşte dansul din tot sufletul. Şi-a dorit foarte mult să participe la emisiunea „Dansez pentru tine” pentru că este un dansator înnăscut. Robert este crescut de bunici, care fac multe sacrificii pentru a-l întreţine.

Un ajutor important pentru Robert şi bunicii săi îl reprezintă şi fosta învăţătoare a copilului, Elena Găină, care are grijă ca acestuia să nu-i lipsească nimic, se interesează de rezultatele lui şcolare, şi l-a ajutat să-şi continue educaţia sa muzicală, înscriindu-l la Liceul de Arte din Suceava, la clasa de muzică.

Robert locuieşte acum în Suceava, stă în gazdă şi cheltuielile sunt foarte mari, mult peste posibilităţile bunicilor. Acestora le este teamă că nu îl mai pot ţine mult timp la şcoală pe băiat, iar harul lui se va pierde. Talentul lui Robert a fost recunoscut şi prin participarea lui la multe concursuri, unde a obţinut premii în diplome.

Iniţial, pentru Robert Migda trebuia să danseze balerinul Bogdan Negrea. Cu puţin înainte de începerea ediţiei curente, Bogdan s-a accidentat în timpul antrenamentelor şi nu a mai putut continua pregătirile, fiind înlocuit cu Mihai Botezat.

Mihai, la a doua participare

Mihai Botezat nu este străin de ringul emisiunii „Dansez pentru tine”. Acesta a participat la ediţia trecută a emisiunii şi a dansat având-o ca parteneră pe actriţa Ioana Ginghină.

Mihai Botezat este profesor de religie la Centrul Şcolar din Câmpulung Moldovenesc şi a dansat pentru a îndeplini visul elevilor săi de a învăţa într-o şcoală nouă. Cu toate că nu a fost câştigătorul ediţiei trecute, Mihai a reuşit să adune o parte din banii necesari începerii construcţiei unei şcoli noi, iar lucrările vor demara în această primăvară.