vineri, 21 martie 2008

Încă o bătaie între elevi, la Liceul Alimentar

Violenţă


La mai puţin de o lună de la două incidente destul de grave, miercuri, o nouă bătaie între elevi a adus poliţia pe holurile Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. De această dată protagonişti au fost doi elevi de clasa a IX-a, care s-au urmărit mai multe zile pentru a se bate, după ce avuseseră un banal conflict pe holurile şcolii.

Adrian C., elev în clasa a IX-a F , a avut săptămâna trecută un conflict spontan cu Constantin B., elev în clasa a IX-a E. Pe holurile şcolii, unul i-a cerut celuilalt să se mişte mai repede pentru că îi stă în faţă. A fost suficient ca cei doi să se îmbrâncească şi să se ameninţe reciproc cu bătaia.

Duelul a continuat şi în această săptămână. Mai întâi în cursul zilei de marţi, într-o pauză, Adrian C., l-a lovit cu piciorul în spate pe colegul pe care vroia să se răzbune. A doua zi, întâlnindu-se pe aleea ce duce spre colegiu, cei doi s-au luat la bătaie. Constantin B., l-a lovit cu pumnul în plină figură pe Adrian C., acesta din urmă alegându-se cu un ochi tumefiat. Tânărul bătut şi-a chemat mama la şcoală şi s-a plâns directorului de cele întâmplate.

Poliţiştii veniţi ieri la şcoală au purtat o discuţie cu ambii elevi, în prezenţa mamelor acestora.

Cum ambii au căutat să se răzbune, oamenii legii le-au aplicat amândurora câte o amendă de 100 de lei.

Bătaie între fete

La finele lunii trecute, două fete de la acelaşi liceu s-au luat la bătaie pe holurile şcolii, într-una din pauzele dintre orele de curs. În urma unui conflict pornit de la un băiat, cele două fete, ambele în clasa a X-a, dar în grupe diferite, şi-au împărţit mai multe lovituri şi s-au scărmănat serios. Şi în acest caz părinţii au fost chemaţi la şcoală pentru o discuţie cu directorul şi poliţiştii, însă nu au dorit să depună plângere.