vineri, 21 martie 2008

Pilonii de fier ai ţarcurilor de gunoi, smulşi din ciment

Hoţie şi vandalism



Hoţie în stradă. Pilonii de fier ai unui ţarc de gunoi amenajat de Rosal în cursul zilei de miercuri au dispărut la doar câteva ore după ce au fost montaţi, fiind smulşi cu totul, din ciment.

Până acum, Rosal a montat 22 de ţarcuri speciale, de delimitare a zonelor de depozitare a gunoiului menajer, în mai multe cartiere, începând din Burdujeni, dar, de cum au ajuns în cartierul George Enescu, eforturile le-au fost zădărnicite de hoţii de fier.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, pe amplasamentul fostului container de gunoi din strada Luceafărului, a fost turnată o fundaţie de beton, în care au fost fixaţi mai mulţi stâlpi de fier, groşi, cu o înălţime de 2,10 metri.

Joi dimineaţa, când echipele Rosal au revenit să finalizeze ţarcul, prin montarea de panouri de tablă, pentru ca vântul să nu mai împrăştie gunoiul în stradă, în locul stâlpilor metalici mai erau doar găuri.

“E păcat de munca depusă şi de faptul că locuitorii acelei zone nu pot beneficia încă de aceste ţarcuri moderne, în care sunt amplasate pubelele, cu colectare selectivă. Am sesizat şi Poliţia, mai ales că în ultimele două zile ne-au mai fost arse şi şapte pubele de gunoi”, a declarat directorul firmei Rosal, Adrian Niculescu.

Acesta a spus că, printre posibilii vinovaţi s-ar putea număra „colecţionarii de fier” care străbat toată ziua municipiul cu căruţele, scormonind pe la toate buncărele de gunoi şi pe la toate construcţiile dărâmate, în căutarea fierului pe care îl vând la kilogram.