miercuri, 19 martie 2008

Se împlinesc 55 de ani de la naşterea scriitorului şi jurnalistului Mircea Motrici



Scriitorul si jurnalistul sucevean Mircea Motrici ar fi implinit, in ziua de 24 martie, 55 de ani, transmite corespondentul AMOS News.

Pentru a-i cinsti memoria si opera, prietenii, colegii, familia si toti cei care l-au pretuit vor organizat luni o manifestare culturala in comuna Udesti, locul nasterii sale, si la Sala “Elena Greculesi” a Bibliotecii “I.G.Sbiera”, din Suceava. Cu acest prilej vor fi avea loc si trei lansari de carte. Prima, intitulata “Libertatea visului”, este un volum de versuri post-mortem de-ale lui Mircea Motrici, volum editat sub ingrijirea prietenului si colegului sau de breasla, Ion Dragusanul. Cea de-a doua il are ca autor pe Vasile Panzariu, fost detinut politic, iar a treia carte lansata pe 24 martie se numeste “Fenomenul in Bucovina” si poarta semnatura lui Ion Dragusanul.

Moderatorii evenimentului cultural vor fi Rozalia Motrici, Gheorghe David si Ion Dragusanul, iar organizatorii: Consiliul Judetean, Centrul Culturii Traditionale, Editura “Musatinii”, Biblioteca “I.G.Sbiera” si Consiliul Local al comunei Udesti.