marți, 8 aprilie 2008

Prefectul de Suceava respinge acuzaţiile de partizanat politic aduse de PSD

Infirmare



Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a respins, marţi, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile aduse de PSD, de partizanat politic, arătând că el doreşte să se plaseze în afara jocurilor politice în această perioada preelectorală.

Onofrei a spus că i-a rugat pe competitori să evite atragerea Prefecturii în acţiunile politice şi că se simte obligat să răspundă PSD întrucât acuzaţiile care i s-au adus, de partizanat politic, sunt "grave".

Prefectul de Suceava a spus că a fost sesizat că directorul adjunct al ASP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi că a constatat că acesta a încălcat deontologia profesională şi că poate fi acuzat chiar de abuz în serviciu.

El a mai spus că directorul său de cabinet nu se ocupă de campania electorală a niciunui candidat şi a subliniat că acesta a primit prime potrivit legislaţiei, de aproape 300 de lei în 2006 şi de aproximativ 500 de lei în 2007.

Onofrei a apreciat că vicepreşedintele PSD Suceava fabulează când vorbeşte de existenţa unui raport al Curţii de Conturi în care să fie identificate prime către directorul de cabinet în sumă de 238 de milioane de lei.

Potrivit prefectului, ultimul raport al Curţii de Conturi nu a evidenţiat nereguli în activitatea Prefecturii şi i-a dat descărcare de sarcină.

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a cerut, luni, demisia "la pachet" a prefectului şi directorului lui de cabinet şi a anunţat că va informa despre această situaţie atât Guvernul, cât şi Corpul de Control al premierului.

Vicepreşedintele PSD Suceava a mai spus că directorul de cabinet al prefectului, Iuri Gagarin Costache, ar fi primit prime de 238 de milioane de lei vechi, potrivit unor extrase din ultimul raport al Curţii de Conturi privind activitatea Prefecturii.