marți, 27 mai 2008

La Gura Humorului a fost inaugurata o sala de sport moderna

Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a inaugurat, pe 24 mai, in prezenta ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, sala de sport construita in cadrul viitorului complex sportiv amplasat in Parcul Dendrologic din localitate.

Pe langa moderna sala de sport, complexul va mai cuprinde terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, o piscina acoperita, cu centru de sanatate si o partie de schi, in lungime de 1.500 de metri, dotata cu tunuri de zapada.
Marius Ursaciuc a spus lucrarile la complex vor fi finalizate pana in luna octombrie a anului 2009 si va fi vorba de cel mai mare complex sportiv din tara. Investitia se ridica la aproximativ 10 milioane de euro, din care 4 milioane provin de la Uniunea Europeana, 2,5 milioane sunt fonduri guvernamentale, iar circa 4 milioane este contributie de la bugetul local.
Ursaciuc a spus ca implementarea acestui proiect va conduce la dezvoltarea turismului in zona, la cresterea numarului de turisti si, de aceea, are in vedere si promovarea unor proiecte in sectorul hotelier si agroturistic, pentru a dubla numarul locurilor de cazare.