vineri, 27 iunie 2008

Guvernul liberal promite bani pentru termoficarea Sucevei


Guvernul va aloca cinci milioane de euro municipiului Suceava prin programul „Termoficarea 2006-2015”. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu care a declarat că a primit asigurări în acest sens în urma discuţiilor pe care le-a avut miercuri la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Lungu a precizat că banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea unor puncte termice. În acest an municipalitatea are în program modernizarea a 10 puncte termice pentru care va cheltui 10 milioane de euro. Pe lângă cele cinci milioane de euro pe care le va primi de la Guvern primăria va mai pune la bătaie încă cinci milioane provenite din obligaţiuni municipale, bani prinşi deja în bugetul pe 2008.

„Se pare că din nou vom fi constrânşi să lucrăm din toamnă pentru că banii vin târziu. Proiectul Termoficare 2006-2015 se mişcă destul de greu. Cel mai devreme la 1 iulie vom avea aceşti bani. Prima selecţie de oferte de finanţări va avea loc în jurul datei de 24 iulie. Până atunci trebuie să mai depunem nişte documente trebuie reactualizate o serei de documente”, a spus Lungu.

Primarul a ţinut să menţioneze că în acest an va urmări să organizeze mai bine lucrările astfel încât să nu mai apară probleme aşa cum au fost anul trecut. Lungu a subliniat că se va încerca o corelare a lucrărilor pe termoficare cu cele din programul ISPA de reabilitare a reţelelor de apă.