luni, 23 iunie 2008

Handbaliştii suceveni, la debutul unui sezon unic

CS Universitatea a realizat cea mai importantă performanţă la nivel de jocuri sportive din istoria Sucevei la finele sezonului competiţional 2007-2008, când a reuşit să se claseze pe poziţia a V-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, acest lucru permiţându-I să evolueze în Challenge Cup. La capătul unui campionat în care a dat măsura posibilităţilor ei, echipa pregătită de Petru Ghervan, Leonard Bibirig şi Florin Leuciuc a adus bucurie în inimile iubitorilor de sport din Suceava, fiind prima care va evolua într-o cupă Europeană.Pentru ca CS Universitatea să poată juca pe teren propriu, adică în sala LPS-ului, sunt nevoie de îndeplinit câteva condiţii. Accesul publicului şi cel al oficialilor să se realizeze prin locaţii diferite, luminarea sălii să fie de 820 de lucşi la nivelului terenului, în tribune fiind nevoie de cel puţin 450 de scaune de plastic, vestiarele şI toaletele trebuind să fie la standard europene.

“Condiţiile pe care le vom avea de îndeplinit pentru sezonul European care ne aşteaptă trebuie rezolvate în timp util, verificarea lor fiind realizată de reprezentantul FRH, urmând apoi să fie supervizate de un reprezentant al Federaţiei Europene de Handbal. Sunt absolut convins că se vor face eforturi pentru ca aceste probleme să fie rezolvate şi trebuie să menţionez faptul că dacă la nivel naţional lucrurile nu vor sta cum trebuie, atunci nu vom merge mai departe. Acest lucru înseamnă că nu vom accepta să evoluăm în altă sală, decăt în cea din Suceava” a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan.



CS Universitatea Suceava la un nou început de drum


CS Universitatea Suceava a reluat de ieri pregătirile pentru sezonul competiţional 2008-2009. Lotul grupării sucevene va avea în 23-24 de jucători, niciunul dintre foştii componenţi ai formaţiei “nepărăsind corabia”.Numele noi în echipa de handbal a Sucevei sunt deocamdată Florin Acatrinei, 19 ani , inter dreapta şi Şerban Matei, 19 ani, pivot, ambii de la LPS CSS Piatra Neamţ. A treia noutate este Bogdan Zaharia, un inter stânga de aproape 2 metri de la LPS Vaslui.“Pentru moment echipa noastră se va afla într-un program de readaptare la efort, continuată de antrenamente uşoare şI vizita medicală. Vom avea trei noutăţi în lot faţă de sezonul precedent, până al începutul official urmând să mai încercăm aducerea unor jucători.Pregătirea de bază va fi efectuată în perioada 9-20 iulie la Vatra Dornei, pentru ca apoi să încercăm realizarea unui handbalistic începând cu Baia Mare şi continuând cu formaţii din Ungaria, Slovacia pentru ca apoi să revenim în ţară la Oradea şI Bistriţa.În perioada 7-9 august Suceava va organiza Memorialul „Mihai Mironiuc”, pentru ca până la începutul oficial din 6 septembrie să participăm la trei turnee, la Bacău, Cluj şi Odorhei” a afirmat directorul tehnic al echipei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan.Cel mai interesant lucru pentru handbalul sucevean este acela că începând din sezonul viitor, CS Universitatea va avea încă o echipă care va juca în Divizia A, aceasta fiind baza de pornire pentru formaţia de tineret, sub 23 de ani, care va fi obligatorie din sezonul 2009-2010.