duminică, 27 iulie 2008

Consiliul Judeţean cere sprijin de la Guvern

Demersuri



Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că va solicita sprijin din partea Guvernului României pentru zonele sinistrate şi pentru persoanele afectate de inundaţii.

Flutur a precizat că o echipă de specialişti din cadrul CJ Suceava evaluează pagubele produse la infrastructura judeţului, iar primarii din localităţile stabilesc valoarea pagubelor la nivel local.

El a spus că după centralizarea acestor date, va înainta Guvernului României o solicitare pentru alocarea de fonduri pentru a veni în sprijinul sinistraţilor.

„Vom cere ajutorul Guvernului pentru că pagubele sunt foarte mari, şi nu dispunem de fondurile necesare pentru acoperirea lor şi pentru refacerea infrastructurii. Suntem în perioada în care evaluăm, iar în câteva zile vom înainta o adresă către Executiv prin care să transmitem valoarea pagubelor”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a spus că a înaintat deja Guvernului o adresă prin care se solicită 50 de tone de motorină, necesară pentru utilajele şi maşinile de intervenţie în zonele calamitate.

Gheorghe Flutur a mai arătat că la nivelul Consiliului Judeţean Suceava a fost constituit un comitet pentru situaţii de urgenţă, la care populaţia şi autorităţile locale pot semnala orice situaţie critică. Numerele de telefon disponibile sunt 0230-520086 şi 0740-626962.

La rândul său, subprefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a declarat că a solicitat Guvernului apă minerală care ar urma să fie distribuită la primăriile localităţilor inundate, în special acolo unde apa din fântânile oamenilor nu mai este potabilă.