marți, 15 iulie 2008

Controale şi amenzi pentru arderi necontrolate la gropile de gunoi din judeţul Suceava



Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava va efectua un control la societatea care gestionează groapa de gunoi menajer (“călău”) a municipiului Suceava, Test Prima Suceava, după ce în ultima perioadă s-au inmulţit incendierile necontrolate de la „călău”, transmite corespondentul AMOS News.

„Nu accept ca instituţia noastră să fie criticată când alţii nu îşi fac treaba. Este clar că la groapa de gunoi a municipiului, administratorul gropii şi administraţia locală trebuia să dispună măsuri mai ferme, în sensul prevenirii situaţiilor de incendieri necontrolate a deşeurilor.

Garda de mediu a tras numeroase semnale privind o gestionare mai bună a depozitului de deşeuri urbane”, a declarat astăzi comisarul-şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, în cadrul unei conferinţe de presă. Pentru că fenomenul tinde să se extindă şi la alte localităţi, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava va trimite adrese primăriilor din judeţ prin care va solicita să se ia măsuri de prevenire. „Pot exista autoaprinderi din cauza temperaturilor mari care aprind biogazul rezultat din fermentarea deşeurilor, dar şi incendieri intenţionate” a precizat Constantin Harasim.

In acelaşi timp, şeful Garzii de Mediu Suceava a fost informat azi-dimineaţă că există arderi la groapa de gunoi a comunei Marginea şi a trimis comisarii să facă o verificare. Aceştia au constatat că groapa de gunoi ardea încă de la miezul nopţii de duminică spre luni, dimineţă focul nefiind încă stins. Primăria Marginea a fost amendată cu suma de 15.000 lei.