duminică, 13 iulie 2008

Doua echipe pentru Universitatea Suceava






Universitatea Suceava va participa cu două echipe la Memorialul "Mihai Mironiuc", organizat la Suceava în perioada 7- 9 august.


„O a doua echipă era proiectată de acum câţiva ani şi ne bucurăm că am reuşit s-o realizăm anul acesta”, a declarat pentru Sport365 antrenorul sucevean Petru Ghervan. Echipa a doua se va numi tot Universitatea Suceava şi, conform regulamentului, nu va avea drept de promovare în liga naţională, ea urmând să evolueze în Divizia A. „Vom participa cu ambele echipe la Memorialul „Mihai Mironiuc”, unde am mai invitat şi pe Universitatea Cluj, Minaur Baia Mare, CSM Medgidia şi CSM Oradea”, a anunţat Ghervan. „În acest moment avem un total de 23 de jucători, la care vom mai adăuga 2-3 juniori de la LPS”, explică antrenorul sucevean, care a adăugat că de pregătirea celei de a doua echipe se va ocupa secundul său din Liga Naţională, Leonard Bibirig. „Leonard vrea foarte mult, este foarte ambiţios, aşa că şi-a asumat şi această chestiune”, spune Petru Ghervan.

Numeroase turnee

Cât priveşte programul de pregătire din această vară, handbaliştii suceveni se află în această perioadă în cantonament montan, la Dorna, unde se vor antrena sub comanda secundului Leonard Bibirig până pe 19 iulie. Imediat după aceea, Universitatea Suceava va pleca într-un turneu mai lung, un periplu ce va conţine escale în Baia Mare, Debrecen, Szeged, Oradea şi Bistriţa, ba chiar şi un amical cu Veszprem, dacă Lajos Mocsai va suna adunarea lotului în jurul datei la care Suceava va fi prezentă în zonă. La scurt timp după recantonarea la Suceava pentru Memorialul „Mihai Mironiuc”, universitarii lui Ghervan & Bibirig se vor deplasa la Piteşti, pentru Cupa „Dan Ionescu”, ce se va desfăşura pe 16-17 august şi va reuni echipele din Piteşti, Tg. Jiu, Suceava şi Dinamo sau Reşiţa. În week-end-ul următor este programat un alt turneu, la Cluj, alături de Bacău şi Odorhei. Ultimul turneu înainte de debutul Ligii Naţionale va fi cel de la Odorhei, anunţat a găzdui 6 echipe: Reşiţa, Odorhei, Bacău, Minaur Baia Mare, dar şi două echipe ungureşti, printre care şi Dunaferr. Tot ca noutate, de menţionat şi transferul pivotului Marius Ismail, revenit la Suceava dupa o perioadă în care a fost plecat din ţară. Potrivit tehnicianului Petru Ghervan, lotul este complet şi nu a suferit modificări majore faţă de sezonul trecut, cu excepţia noilor achiziţii, dar antrenorii suceveni iau totuşi in calcul înca un transfer, pe postul de inter stânga.