duminică, 13 iulie 2008

Majoritatea primariilor din judetul Suceava nu au accesat fonduri europene

Majoritatea primariilor din cele 114 localitati din judetul Suceava nu au accesat vreodata fonduri europene.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca majoritatea primarilor din judet nu au realizat vreodata un proiect prin care sa acceseze fonduri europene de preaderare si, de aceea, se va implica in ajutarea lor, prin consiliere, la intocmirea a cel putin cate un proiect pentru atragerea de fonduri structurale pe componentele deja aprobate.
Flutur a spus ca se impune implicarea in sprijinul acestor primarii, cu atat mai mult cu cat sansele de eligibilitate a proiectelor in aceste cazuri sunt crescute, deoarece neaccesand fonduri de preaderare beneficiaza de punctaje suplimentare la evaluare.
In opinia lui Flutur, este nefiresc ca un primar sa nu reuseasca sa intocmeasca macar un proiect pentru localitatea sa, dar spera ca motivele din care nu a facut-o, oricare ar fi ele, sa dispara in urma consilierii si colaborarii cu angajatii din CJ responsabili de accesarea fonduri europene.
Presedintele CJ Suceava s-a aratat optimist, dupa intalnirea de joi cu primarii, in ceea ce priveste progresele pe care le vor face acestia la capitolul integrare europeana si accesare de fonduri structurale.