duminică, 13 iulie 2008

Sistemul de iluminat public din Suceava va trece in administrarea Primariei

Iluminatul public al municipiului va trece, pana la sfarsitul acestui an, in administrarea Primariei, urmand ca sistemul sa fie preluat de la compania germana E.ON Moldova.

Primarul Sucevei Ion Lungu a declarat ca acest transfer reprezinta singura solutie pentru ca municipiul sa beneficieze de ''un iluminat performant''.
Lungu a precizat ca a avut discutii cu reprezentanti din conducerea E.ON Moldova si a primit asigurari ca sumele de transfer nu vor fi mai mari decat cele inregistrate in contabilitatea companiei la preluarea Electrica, in momentul privatizarii. Potrivit lui Ion Lungu, in prezent, E.ON, in prezenta reprezentantilor Primariei, lucreaza la inventarierea corpurilor de iluminat.
Totodata, primarul a spus ca nu poate face, deocamdata, public nici inventarul si nici costul acestui transfer.
El a precizat ca, dupa finalizarea inventarierii si a procedurilor de transfer, intentioneaza sa incheie un parteneriat public privat prin care sa realizeze modernizarea infrastructurii de iluminat public.
Potrivit lui Lungu, delegarea de gestiune a iluminatului public se va face dupa organizarea unei licitatii prin care se va desemna operatorul ce va ocupa reabilita si moderniza iluminatul public in municipiu.