joi, 21 august 2008

Cornul şi laptele vor ajunge în şcoli din prima zi a anului şcolar

Preşcolarii şi elevii claselor I-VIII din judeţul Suceava vor primi produsele lactate şi de panificaţie prin Programul "Cornul şi Laptele"începând din prima zi a noului an şcolar. Consiliul Judeţean Suceava a finalizat licitaţia pentru desemnarea firmelor care furnizează produsele, precum şi semnarea contractelor cu acestea. Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a explicat că licitaţia s-a desfăşurat în cursul lunii iulie a.c., rezultatele acesteia nefiind contestate în termenul prevăzut de lege.

Astfel, produsele lactate vor fi distribuite de SC DORNA SA Vatra Dornei, atât pentru zona 1 (Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Siret), cât şi pentru zona 2 a judeţului (Gura Humorului, Solca, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei). SC Dorna SA Vatra Dornei a fost singura firmă care a participat la licitaţie, urmând să livreze produsele lactate la un preţ de 0,67 de lei fără TVA pentru o porţie.

În ceea ce priveşte produsele de panificaţie, firma furnizoare pentru unităţile de învăţământ din zona 1 va fi Parisienne a la Vys Vadu Moldovei, iar pentru zona 2, SC MOPAN SA Suceava, aceasta din urmă câştigând licitaţia, la care a mai participat şi SC SAVA CAZAC din Broşteni. Preţul cu care cele două firme au câştigat licitaţia a fost de 0,31 de lei fără TVA/porţie. Potrivit estimărilor făcute de Consiliul Judeţean Suceava valoarea programului "Cornu şi Laptele" în judeţul Suceava pentru anul şcolar 2008-2009 este de aproximativ 17 milioane de lei. Produsele lactate şi de panificaţie vor ajunge la 22.200 de preşcolari, 36.200 de elevi ai claselor I-IV şi 36.600 de elevi din clasele V-VIII.