miercuri, 27 august 2008

Prefectul Băişanu vrea să verifice lucrările de reabilitare a şcolilor

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că în perioada imediat următoare va verifica personal modul în care au fost reabilitate şcolile din judeţ, din fondurile alocate de Ministerul Educaţiei. Băişanu a precizat că verificările vor fi făcute prin sondaj, în toate zonele judeţului, pentru a constata dacă firmele care execută lucrările şi-au respectat contractele de execuţie.

„Pentru mine este important ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii. Şi din acest motiv voi merge personal să văd dacă banii pe care Guvernul României i-a trimis anul acesta pentru reabilitare şi reconstrucţie şcoli au ajuns la constructori şi dacă aceştia şi-au făcut datoria”, a subliniat Băişanu. El a precizat că în situaţia în care va constata că deşi firmele au dispus de fonduri, dar nu şi-au respectat obligaţiile şi nu au executat lucrările de reabilitare, va propune sancţionarea acestora.

Prefectul a arătat că pe lângă daunele pe care firmele în cauză ar urma să le plătească şcolilor respective, constructorii care nu au executat la timp lucrările vor trebui să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ spaţii corespunzătoare în care elevii să poată să înceapă anul şcolar.