joi, 21 august 2008

Suma destinată manoperei reconstrucţiei caselor distruse de inundaţii, dublată


Suma destinată manoperei reconstrucţiei caselor distruse de inundaţii, dublată (Imagine: Mediafax Foto)
Suma destinată manoperei reconstrucţiei caselor distruse de inundaţii, dublată (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că Guvernul a dublat suma alocată pentru manopera reconstrucţiei caselor distruse de inundaţii, de la 10.000 de lei la 20.000 de lei, subliniind că materialele de construcţie prevăzute pentru fiecare locuinţă sunt suficiente.

Băişanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Suceava urmează să fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundaţii, iar alte 155 urmează să fie demolate întrucât au fost grav avariate structural.

Totodată, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.

Potrivit prefectului de Suceava, Guvernul alocă câte 60.000 de lei pentru reconstrucţia caselor distruse, din care 20.000 de lei reprezintă costul manoperei, faţă de 10.000 de lei cât era prevăzut iniţial.

Pentru consolidarea caselor afectate, Guvernul alocă materiale de construcţie în valoare de 20.000 de lei şi 5.000 de lei pentru manoperă, iar pentru reparaţii la case se alocă suma de 2.500 de lei pentru fiecare casă, a mai spus Băişanu.

Prefectul a anunţat că de marţi încep să sosească materialele de construcţii transmise de Guvern care vor fi depozitate în locaţii speciale din Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

El a prezentat proiectul unei case ce urmează să fie construită, care are două camere, bucătărie, baie, hol, având o suprafaţă construită de 60,05 mp, apreciind ca "suficiente" materialele alocate de Guvern pentru fiecare locuinţă.

"Mulţi dintre cei care şi-au pierdut casele la inundaţii nu aveau o astfel de locuinţă", a mai spus Băişanu.