luni, 1 septembrie 2008

Prefectul de Suceava şi inspectorul şcolar general se acuză reciproc

RĂFUIALĂ Înaintea campaniei electorale


Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, i-a recomandat, ieri, şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Petru Carcalete, s-o lase mai moale cu şedinţele de partid şi să se preocupe mai mult de starea învăţământului preuniversitar sucevean. În urmă cu câteva zile, la şedinţa Colegiului Prefectural, Carcalete a tăcut mâlc, a neştiinţă, când prefectul l-a întrebat cum merg reabilitarea şi ingienizarea unităţilor de învăţământ din judeţ.

Scurt şi la obiect, Băişanu i-a solicitat şefului ISJ demisia, subliniind că are probleme mult mai importante, începând cu pregătirea şcolilor pentru 15 septembrie şi terminând cu lucrările de reconstrucţie a locuinţelor distruse de inundaţii. „Şcoala începe în două săptămâni, motiv pentru care îmi concentrez atenţia asupra acestor probleme. Deja am reuşit să aducem bani pentru şcoli, astfel încât să finalizăm lucrările de reabilitare a acestora. Avem de refăcut lucrările de infrastructură, să repunem pe picioare 2.000 de case, aşa că nu am timp să mă trag de curea cu Petru Carcalete”, a punctat Băişanu. În replică, Carcalete l-a acuzat pe prefect că se comportă ca un vătaf, în cadrul sedinţelor Colegiului Prefectural.

Petru Carcalete mai deţine o funcţie, în afară de cea de la inspectorat, şi anume este vicepreşedintele PD-L Suceava. În cursul anului trecut, acesta a fost demis de două ori, prin ordin al ministrului Educaţiei, dar a câştigat de fiecare dată procesul intentat statului. În prezent, candidatura sa este nominalizată pentru Senat, în colegiul uninominal Rădăuţi. (M.B.)