joi, 7 februarie 2008

Masturbarea - Generalitati


Aproape intotdeauna copiii fac primele experiente sexuale prin masturbare. Varsta primei masturbari este foarte variabila. in general catre 13 ani.

La adultul care traieste in cuplu, masturbarea continua sa fie folosita, fie ca mangaiere preliminara pentru a-i asigura barbatului o erectie suficienta si pentru a scurta, in cazul femeii, timpul necesar iminentei orgasmului, fie ca act complet. in general, fiecare partener il masturba pe celalalt. Este o practica frecventa la adolescenti, pentru care teama primului raport sexual duce la cautarea altor mijloace de a obtine o placere orgasmica. Uneori, fiecare partener se masturbeaza izolat, de exemplu citind reviste erotice sau vizionand casete sau filme porno. Multe alte "scenarii" sunt propice masturbarii. De pilda, sotul plecat in calatorie ii telefoneaza sotiei sale. Conversatia se invarte in jurul unor fantasme erotice destinate sa-i excite pe parteneri in timp ce se masturbeaza.

Daca masturbarea este frecventa la tineri si la celibatarii adulti, ea nu este decat accidentala la un cuplu, care prefera alte tehnici orgasmiec. Ea este uneori folosita in plus fata de alte relatii sexuale, cand unul dintre parteneri are nevoi mai mari decat celalalt.

Este curios de notat ca proportia masturbarilor solitare, net in favoarea barbatilor la cuplurile tinere, devine net in favoarea femeilor la cuplurile mai in varsta. Aceasta inversare de tendinta are doua motive: femeia tanara nu acorda o importanta exagerata notiunii de orgasm, ea are o conceptie mai globala despre sexualitate iar evolutia ci sexuala este mai lenta. Pe de alta parte, partenerul ci isi pierde odata cu varsta o parte din posibilitatile de a o satisface, ceea ce o face sa compenseze aceasta lipsa prin masturbare.

Multa vreme, masturbarea a fost considerata, nu numai ca o practica rusinoasa si perversa, ci drept cauza a tot felul de afectiuni: impotenta, scadere a vederii, anemie, etc... Chiar si medicii dadeau crezare acestor pareri despre care astazi se stie ca sunt lipsite de orice fundament. Dimpotriva, se poate spune ca masturbarea este benefica in masura in care ea ne permite sa devenim constienti de functionarea organelor noastre sexuale si de placerile pe care ni le pot oferi ele.

De asemenea, ea reprezinta un mijloc practic de pastrare a unei activitati sexuale satisfacatoare cand intr-un cuplu are loc o ruptura datorata unei calatorii, sau la sfarsitul perioadei de sarcina. Unor femei le place sa se masturbeze sau sa fie masturbate in timpul actului sexual, fie pentru a ajunge mai repede la un orgasm, fie pentru a obtine simultan un orgasm vaginal si clitoridian. Unor barbati le face placere ca partenera lor sa-i masturbe in timpul felatiei sau al ejacularii.

Doua reprosuri pot fi facute masturbarii:
1) Ea face sa intervina doar placerea orgasmica, disociata de orice idee afectiva si sentimentala. Acest repros nu este valabil decat daca masturbarea este practicata in mod repetitiv si exclusiv, ceea ce nu se intampla niciodata intr-un cuplu.
2) Este un act scurt a carui practicare in adolescenta poate determina pe tanarul devenit adult sa caute in timpul actului sexual cu o partenera un raport la fel de scurt cu ejaculare precoce. Acest repros ar fi valabil numai daca barbatul nu ar incerca, in momentul constituirii cuplului, sa-si completeze cunostintele in materie de sexualitate, ceea ce i-ar da posibilitatea sa descopere intreaga varietate a placerilor pe care i-o ofera masturbarea, pentru a prelungi delicioasele preliminarii incununate doar de orgasm.

De retinut, de altfel, ca masturbarea nu ar trebui sa fie un act scurt. Nu e doar un mijloc de a obtine un orgasm, ci un mijloc de a se destinde, si care poate fi prelungit foarte mult in perioada apropiata de orgasm, cu preocuparea de a nu depasi punctul de "non-retur". In special femeile resimt o intensa placere in aceste momente.

Mecanismele dorintei si ale placerii


Spre deosebire de animal, care in mod obisnuit nu are relatii sexuale decat in perioada de rut, si numai in scopul reproducerii, omul nu se impreuneaza aproape niciodata pentru a se reproduce ci pentru a obtine placere. Dorinta este conditia prealabila a oricarui raport sexual satisfacator. Aceasta notiune de dorinta este extrem de vaga si variaza mult in functie de varsta.

Baiatul de 13 ani care se masturbeaza pentru prima data nu doreste nici o fata in special, si nici fetele in general. Ceea ce nu-1 impiedica sa aibe erectii spontane care, la varsta adulta, sunt semnul exterior al dorintei. La varsta la care incep primele experiente de cuplu, notiunea de dorinta ramane putin confuza. Dorinta este fara indoiala in relatie cu partenerul ales, dar ramane superficiala si poate foarte bine sa se raporteze in orice moment la un cu totul alt partener. In acesta perioada, majoritatea baietilor, si multe fete, sporesc numarul legaturilor efemere.

Apoi cuplul se formeaza cu un partener privilegiat si se stabilizeaza. Daca se instaleaza un bun echilibru sexual, are sanse mari sa dureze, chiar daca intervin unele "incidente de parcurs" fara gravitate, cu parteneri de ocazie.

La inceput, dorinta este destul de puternica pentru a provoca frecvent erectii spontane. Cuplul va profita de ele pentru a-si oferi placere cat se poate de des. Datorita obisnuintei, pe de o parte, si a varstei, pe de alta, frecventa erectiilor spontane scade. Deoarece lucrurile se schimba foarte incet, cuplul nu-si pune intrebari. Daca ar face-o, raspunsul ar fi simplu: a scazut dorinta. Este firesc sa scada si chiar sa sfarseasca prin a dispare: barbatul se naste si moare impotent.

Din fericire, odata cu scaderea dorintei, cuplul evolueaza in sensul unei mai bune cunoasteri a sexualitatii in general, a corpului celuilalt si a propriului corp, a erotismului, acest sentiment propriu omului, ignorat total in lumea animala.
Scaderile naturale ale dorintei sunt in aceasta situatie considerabil compensate prin stimulari de orice fel, capabile sa reimprospateze dorinta pana la o varsta inaintata, ca si prin evocarea sau chiar realizarea unei infinite varietati de fantasme.

Se stie astazi ca dorinta este direct legata de producerea de catre organism a unui hormon, testosteronul. Cu cat imbatraneste organismul, cu atat scade aceasta productie. Ea poate chiar deveni aproape nula intr-o perioada pe care unii medici o definesc ca o "menopauza masculina" ce ar surveni intre 50 si 70 de ani. Aceasta este cauza unor erectii dificile si de scurta durata, putin frecvente, adesea insotite de ejaculare precoce. Aceasta impotenta relativa este organica si nu selectiva. Ea nu are legatura cu barbatul care nu are erectii cu sotia lui, dar poate avea cu o alta femeie. Dimpotriva, se constata chiar faptul ca multi barbati, care reusesc sa aiba erectii satisfacatoare cu sotia lor daca aceasta stie din experienta cum sa le provoace, nu vor reusi nimic cu o noua partenera, chiar mai tanara si mai frumoasa, dar incapabila sa erotizeze contactele sexuale.

Aceasta descoperire a rolului testosteronului este capitala. Ea permite intr-adevar un tratament eficace al impotentei cand cauza acesteia (pentru ca exista si alte cauze) este insuficienta sau absenta dorintei. Este prea devreme sa spunem daca acest tratament poate avea efecte secundare nedorite. Pentru moment, se parc ca tratamentul nu este recomandabil decat in cazul celor ce sufera de hipertensiune.

Singura obiectie a injectiei regulate cu testosteron de inlocuire, ar putea fi faptul ca prezenta ei in organism va impiedica creierul sa comande o producere naturala. Deja scazuta la inceputul tratamentului, aceasta ar deveni nula, iar situatia ar fi ireversibila.

Una din problemele care se pun cuplului dupa cativa ani de viata comuna si cand varsta a afectat deja potentialul senzual al femeii, si chiar mai mult al barbatului, evidentiaza faptul ca dorintele noastre depind intr-o anumita masura de ritmul nostru biologic. Acesta nu este de fel comparabil cu perioadele de rut al animalelor, dar se stie totusi ca femeile au dorinte mai puternice in momentul ovulatiei si in primele zile ale ciclului. De asemenea, ele sunt mai excitate vara, iar barbatii, iarna. Barbatii mai degraba dimineata, iar femeile dupa-amiaza si seara.

Asta nu inseamna ca nu se poate obtine nimic de la un barbat intr-o scara de vara! Dar orice femeie constienta de slabiciunile partenerului ci, ar trebui sa tina cont in alegerea celor mai favorabile momente pentru contactele lor sexuale. Care sunt mecanismele placerii care vor interveni cand doi parteneri, care doresc, incep sa faca dragoste?

Sexologii sunt de acord pentru a defini 4 faze in ciclul orgasmic: excitatia, platoul, orgasmul, rezolutia. Aceste patru faze sunt valabile mai ales pentru femeie, faza in platou fiind adesea inexistenta sau artificiala pentru barbat.

Faza de excitatie
Este faza saruturilor si mangaierilor preliminare pe care femeia le primeste de la partenerul ei sau si le da singura pe toate zonele erogene ale corpului. Se uita prea des ca mangaierile pe care i le ofera femeia partenerului ei - si in special mangaierile buco-genitale - contribuie la propria ei excitatie.

In aceasta faza se produce un flux de sange in intreaga zona genitala. Buzele mici si clitorisul se umfla usor. Vaginul se alungeste iar orificiul sau se mareste. Peretii se lubrefiaza. Alte parti ale corpului sunt uneori atinse de pete rosii trecatoare. Sensibilitatea zonelor erogene creste, incep sa apara primele senzatii de placere difuza.

Faza in platou
Este o faza pre-orgasmica, ce nu trebuie in nici un caz neglijata. Multi barbati patrund de indata ce atingerea vulvei le confirma lubrefierea vaginului. Ori, cei doi parteneri trebuie sa continue stimularea reciproca. Barbatii sunt deseori pacaliti de anumite semne prost interpretate. De pilda, retragerea clitorisului sub capisonul sau este adesea asimilata de barbat cu scaderea penisului dupa orgasm. Dimpotriva, acesta este semnul ca orgasmul este aproape.

Aceasta faza in platou atat de des neglijata este foarte importanta din doua motive:
1) Daca introducerea penisului in vagin se face prematur, la inceputul fazei in platou,
placerea femeii risca sa fie incompleta si nu va conduce la un orgasm violent.
2) Aceasta faza poate produce cea mai mare placere unor parteneri experimentati,
intr-adevar, orgasmul in sine este foarte scurt pentru barbat si relativ scurt pentru femeie (si nimic nu permite prelungirea lui). in schimb, cei doi parteneri isi pot foarte bine adapta mangaierile la aceasta faza preorgasmica, isi pot oferi mangaieri mai delicate, astfel incat sa prelungeasca cat mai mult aceasta perioada de placere intensa, fara a atinge inca punctul de "non retur" dincolo de care orgasmul se produce inevitabil.

Faza orgasmica
Aceasta survine in doua moduri:
- fie partenerii continua activarea si accelerarea mangaierilor, in special buco-genitale, iar orgasmul se produce, numai clitoridian la femeie.
- fie barbatul isi introduce penisul in vagin, iar frecarile produse pe buzele mici si pe peretii vaginului duc in cele din urma la un orgasm vaginal. in timpul frecarii intravaginale, clitorisul este putin stimulat, chiar prin introducerea profunda a penisului. Majoritatii femeilor le face placere ca partenerul sa continue stimularea clitorisului, sau o fac singure.

In timpul orgasmului, se produc contractii musculare reflexe in vagin, vulva si chiar anus. Unele femei au invatat sa si le amplifice prin practicarea unor exercitii de contractii vaginale. Aceste contractii bine resimtite de catre barbat pe penis sunt foarte apreciate.

Senzatia de placere este atat de intensa pentru femei in timpul orgasmului incat unele chiar il evita, de teama lesinului. Alteori pot interveni considerente de ordin pur psihologic: teama de a se afla la cheremul partenerului pe perioada pierderii partiale a cunostintei.

Faza de rezolutie
Dupa orgasm si dupa ultimele contractii vaginale, clitorisul revine aproape instantaneu la starea sa initiala. Dimpotriva, pentru celelalte organe genitale sunt necesare mai multe zeci de minute. La barbat, scaderea volumului este rapida, dar penisul ramane totusi la un volum usor superior celui normal.

Notiunea de orgasm arc prea mare importanta - deopotriva fizica si psihologica - in viata unui cuplu pentru a incheia acest capitol fara unele precizari in masura sa indeparteze indoieli existente in legatura cu unele probleme inca controversate.
1) Trebuie sa facem o distinctie intre femeile vaginiene si clitoridiene?
Chiar unii specialisti isi pun inca aceasta intrebare. Care e de fapt situatia? Un lucru e sigur: la inceput, cand devine constienta de propria sexualitate, fetita se intereseaza instinctiv de clitoris. Atat timp cat va fi virgina, ea nu va putea experimenta eventualitatea unei placeri vaginale. Obiceiul de a se masturba o intareste in ideea ca orgasmul este exclusiv clitoridian. in afara unor cazuri patologice extrem de rare, orice femeie poate atinge un orgasm clitoridian sub efectul unei stimulari adecvate din partea unui partener, sau prin auto-stimulare.

Deci este ridicola divizarea femeilor in doua grupe: cliloridiene si vaginiene. Toate femeile sunt clitoridiene. Singura problema este de a sti daca unele sunt incapabile sa cunoasca in plus un orgasm vaginal. Daca ne marginim la raspunsurile obtinute in cursul unor anchete, suntem obligati sa constatam ca o foarte importanta proportie a femeilor declara ca nu au resimtit niciodata un orgasm vaginal. Dar aceste raspunsuri sunt echivoce, nu se va putea sti niciodata daca aceste femei ar fi putut obtine un asemenea orgasm cu un partener diferit.

De cand se cunoaste existenta punctului G., putem considera ca ceea ce a fost calificat drept orgasm vaginal este de fapt acelasi orgasm cu cel provocat de o stimulare adecvata a punctului G.
Am spus mai inainte ca toate femeile sunt clitoridiene; dar ce se stie despre posibilitatile orgasmice ale femeilor care au suferit ablatiunea rituala a clitorisului? Se pare ca un anumit numar este capabil sa obtina un orgasm pur vaginal. Multe dintre ele pot chiar obtine un orgasm pseudo-clitoridian prin stimularea prelungita a cicatricii de pe locul clitorisului.

2) Cum este traita anorgasmia de catre femei?
Sa precizam ca nu e vorba acum de anorgasmie patologica. Orice femeie ar trebui sa poata cunoste cel putin orgasme clitoridiene. Daca nu reuseste - fie ca partenerul ei nu se pricepe, fie ca arc repulsie fata de auto-stimularc - dupa ce face dragoste va ramane intr-o stare de tensiune extrema si de iritabilitate care, cu timpul, va duce la stricarea relatiilor cuplului. Cu toate acestea, nu toate femeile acorda aceeasi importanta orgasmului.
Din sentimentalism, deoarece pentru ele dragostea este un tot in care tandretea, mangaierile au tot atata, daca nu cumva mai multa importanta decat gesturile pur sexuale, aceste femei pot foarte bine sa faca dragoste, sa obtina placere fara sa caute totusi obtinearea cu orice pret a orgasmului. Dar uneori vor simula acest lucm pentru a-si linisti partenerul.

Aceasta situatie, bine suportata la inceputul vietii cuplului, risca in schimb sa duca la neintelegeri dupa cateva luni sau chiar cativa ani. Din fericire, viata sexuala a cuplului este o lunga ucenicie in timpul careia fiecare din cei doi parteneri invata sau descopera toate resursele sexualitatii pentru a putea rezolva probleme atat de putin grave ca simple dificultati orgasmiec.

3) Care este frecventa normala a contactelor sexuale?
Aceasta este o intrebare care otraveste existenta unui mare numar de cupluri, in special a barbatilor, la care notiunea de performante sexuale este solid ancorata. Un barbat tanar si sanatos poate face dragoste in fiecare zi, si de mai multe ori pe zi. Imbatranind, va reusi mai greu. Si alte considerente intra in joc in legatura cu frecventa actului sexual: comportamentul partenerei, sau partenerelor, crotizarca mai mica sau mai mare a raporturilor sexuale, tensiunea nervoasa sau oboseala fizica produsa de activitatea zilnica etc...

Dar important nu este sa bati recorduri, sa stabilesti dupa cat timp este omeneste posibil sa ai o noua erectie, sa faci o comparatie cu asa-zisele reusite sexuale ale unor barbati. Important este sa faci dragoste de fiecare data cand ai chef, si numai cand ai chef. Statisticile inregistreaza cifrele aproximative de 2 la 3 ori pe saptamana pentru frecventa obisnuita a contactelor sexuale ale unui cuplu de circa treizeci de ani.

Nu este inutil de precizat ca timpul de recuperare este destul de lung pentru barbat si se prelungeste si mai mult pentru fiecare contact suplimentar in aceeasi zi. In schimb, prin natura ei, femeia este multi-orgasmica. Uneori cateva minute sunt suficiente pentru ca aceasta sa poata cunoaste un nou orgasm. Dar fiindca dorinta sa orgasmica este mai slaba decat la barbat, notiunea de performanta sexuala este perfect straina femeilor, cu exceptia nimfomanelor.

De fapt, nimfomana nu cauta performanta pentru performanta, ea nu este nici o nesatisfacuta in sensul propriu al cuvantului. Este o femeie care nu cunoaste calmarea consecutiva unei satisfactii orgasmiec. Ea arc mereu nevoie sa o ia de la inceput. isi epuizeaza partenerul si cerc deseori altora sa completeze ceea ce primul nu a reusit sa satisfaca.

4) Simultaneitatea orgasmului si reciprocitatea sunt indispensabile in relatiile sexuale ale cuplului?
Este sigur ca simultaneitatea orgasmului are ceva cxaltant si este de dorit ca toate cuplurile sa incerce sa o obtina. Dar ca presupune din partea barbatului un control destul de greu pentru a-si intarzia suficient propriul orgasm pana in momentul cand va surveni orgasmul partenerei sale. Si aceasta va putea incerca, dar in mai mica masura, sa-si scurteze "faza in platou".

Se observa deci ca aceasta idee de simultaneitate, care poate parea fireasca si de dorit, mai ales pentru cuplurile nou formate, impune un efort ambilor parteneri. Ori, orice efort reduce posibilitatea concentrarii asupra propriei placeri.

Acest lucru face ca multe cupluri sa caute sa aiba din cand in cand orgasme nesimultane care permit fiecaruia dintre actori sa se destinda, sa se concentreze asupra propriei lor placeri ca sa o poata gusta din plin. Felatia si cunilingus au acest rol cand sunt continuate dincolo de orgasm.
Cat priveste reciprocitatea, ca este bineinteles indispensabila. Numai contactele sexuale cu prostituatele exclud reciprocitatea. Acest lucru si explica deceptia pe care o produc aproape intotdeauna, dupa act, la barbatii care frecventeaza, chiar si ocazional, prostituatele.

5) Fiecare partener dintr-un cuplu trebuie sa fie constient de diferentele fiziologice si psihologice specifice barbatilor si femeilor.

Si nu este dc-ajuns sa fii constient: trebuie sa te straduiesti sa tii cont pentru a-ti modifica propriul comportament.
De exemplu: Nu exista barbati anorgasmici.
Barbatul nu cunoaste decat o singura forma de orgasm. Femeia poate cunoaste 3, simultan sau succesiv: clitoris, vagin, punct G.

Orgasmul barbatului poate fi un act scurt. Pentru femeie el nu c niciodata scurt.
O alta diferenta, de ordin psihologic, rezulta din faptul ca femeia este prin esenta un obiect al dorintei pentru barbat, si ea stie acest lucru. Inversul nu este adevarat, cu exceptia unor cazuri particulare.

Rezulta de aici ca barbatii si femeile isi pun uneori intrebarea pentru a sti "cine face placere cui?" Ce inseamna aceasta? Cand o femeie il mangaie pe un barbat, il stimuleaza sexual, barbatul este constient ca femeia face acest lucru pentru a-i face placere.
Cand un barbat mangaie si stimuleaza o femeie, ea poate crede ca el o face pentru a-i face ei placere. Dar poate si sa creada ca o face pentru a-si face placere siesi. Daca aceasta ultima idee este predominanta in mintea femeii, ea poate considera ca nu este decat o "femeie-obiect". Iata un mod de a vedea lucrurile care este la originea despartirii, sau cel putin a proastei intelegeri, a multor cupluri.

Zonele erogene propriu-zis sexuale


Atat la barbat cat si la femeie cele mai erogene zone sunt evident organele sexuale.

La barbat
Scrotul (invelisul testiculelor) este relativ putin sensibil. Dar manipularea lui de catre o femeie cu o oarecare experienta produce senzatii foarte placute. Din cauza pufului care il acopera, o usoara atingere cu mana provoaca o contractie reflexa a pielii si o anumita intarire. Barbatii apreciaza cand pielea scrotului este muscata in joaca. De asemenea, un testicul (sau amandoua daca se poate) poate fi aspirat in gura si masat usor cu limba, in schimb, testiculele nu trebuie apasate cu putere pentru ca exista riscul de a provoca o durere vie.

Corpul penisului are o inervatie slaba. Totusi, manipularea lui ajuta la producerea erectiei. in afara cazului in care vreti sa va masturbati partenerul, evitati miscarile prea sustinute sau prea rapide pentru a face sa culiseze pielea care acopera corpul penisului. Preferati mangaieri usoare si lente, sau rasuciti-1 intre cele doua maini intinse, sau lingeti-1 pe toata lungimea plecand de la scrot, sau atingefi-1 prin miscari rapide cu limba. Aceste "fantezii" sunt mai placute in partea de dedesubt a corpului penisului.

Glandul este partea cea mai sensibila a penisului din cauza pielii extrem de fine si a multitudinii de terminatii nervoase. Dupa ce l-ati decalotat tragand pielea preputului care il acopera, dati frau liber imaginatiei pentru a varia mangaierile care il vor desfata pe partenerul dumneavoastra. Raportati-va la capitolul consacrat felatiei pentru a vedea tot ce puteti face cu degetele, cu limba, cu buzele.

La femeie
Zonele cele mai sensibile ale aparatului sexual feminin sunt clitorisul, vaginul si punctul G. Atat de sensibile incat fiecare dintre ele pot provoca un orgasm.

Clitorisul este zona care trebuie intotdeauna stimulata inaintea actului sexual. Lungimea si volumul sau sunt foarte variabile de la o femeie la alta. Trebuie manipulat cu precautii extreme, incet, cu blandete. Variati mangaierile si aveti grija sa fiti atent la reactiile partenerei dumneavoastra: nu tuturor femeilor le place sa fie stimulate in acelasi fel. Cu fala palmei puteti mangaia printr-o usoara presiune intreaga zona pubis - clitoris - vagin, puteti rula corpul clitorisului cu unul sau doua degete, sau sa-1 masturbati usor prin culisarea pielii. Puteti mai ales sa-i sugeti extremitatea asa cum o sa vedeti in capitolul despre cunilingus.

Vaginul prezinta o inervarc mai ales in prima sa parte. Aceasta zona trebuie excitata prin atingeri usoare cu degetul si limba. intreaga suprafata a buzelor mici este sensibila la mangaierile cu limba. Pielea lor este foarte extensibila. Apucati-o pe fiecare intre degetul mare si aratatorul de la fiecare mana si departati-le pentru a oferi o mare suprafata de explorare limbii care poate, dupa propria fantezie, sa se indeparteze sau sa se apropie de orificiul vaginului si chiar sa patrunda cat de profund se poate. Aceste atingeri cu limba in timp ce mentineti buzele mici departate va obliga la o pozitie incomoda. Multe femei isi dau seama si preiau ele aceasta sarcina. Este un avantaj, cu atat mai mult cu cat mainile dumneavoastra raman libere pentru a mangaia in acelasi timp sanii, fesele, clitorisul sau orice alta parte a corpului.

Punctul G. Putini barbati si putine femei cunosc aceasta zona erogena capabila sa declanseze orgasme multiple de o surprinzatoare intensitate. Aceasta zona se numeste Punctul G, pentru ca a fost studiata pentru prima data de un fizician german, Ernest Grafenburg, acum circa patruzeci de ani. Raportul publicat la acea vreme de catre Grafenburg ar fi trebuit sa aiba efectul unei bombe. Contrar asteptarilor, a cazut complet in uitare. Unul din motive trebuie cautat in persistenta tabu-urilor legate de tot ce priveste sexualitatea: "cu cat se vorbeste mai putin despre asta, cu atat mai bine!" Un alt motiv e constituit de faptul ca doi specialisti cunoscuti pe plan mondial, Masters si Johnson, afirmasera deja principiul conform caruia femeile poseda un singur centru de placere sexuala: clitorisul, vaginul insusi fiind considerat ca secundar.

Aceasta descoperire a Punctului G. a fost reluata recent de autori americani ale caror observatii clinice par sa nu lase nici o indoiala asupra existentei sale reale. Numeroase reviste in intreaga lume il semnaleaza. Cu toate acestea, din lipsa unor studii sistematice pe un numar mare de femei, in conformitate cu normele stiintifice, aceasta problema ramane controversata in zilele noastre.

Marea problema cu punctul G. este ca:
1) nu este vizibil cu mijloace optice,
2) nu este imediat detectabil prin pipait,
3) este necesara o stimulare prelungita inainte de a obtine o prima senzatie placuta care sporeste apoi pana la orgasm,
4) aceasta stimulare trebuie sa fie deci precedata de localizarea prin incercari a acestui punct precis. Rezulta ca femeia insasi trebuie sa faca aceste investigatii si apoi acea stimulare. Deci gestul este perceput ca o masturbare si astfel, din acest motiv, este respins de multe femei, fie din ratiuni de morala si traditie, fie pentru ca se considera deja satisfacute de orgasmul clitoridian si vaginal pe care il obtin cu partenerul lor.

Punctul G. se situeaza la aproximativ 4 sau 5 centimetri de la intrarea in vagin, pe partea abdomenului. Pentru a-1 depista, se recomanda urinarea completa astfel incat presiunea degetului sa nu provoace o sensibilitate nervoasa datorata unei vezici pline (resimtita ca nevoie de a urina). in preajma acestui punct teoretic trebuie exersata o presiune destul de puternica precum si miscari de masaj. Veti simti in acel moment o usoara intarire si umflare a unei zone de unu sau doi centimetri, corespunzator punctului G. Continuand presiunile si masajul, senzatia agreabila va spori si va conduce in final la un orgasm pe care multe femei il descriu ca mult mai exaltant decat orgasmul clitoridian si vaginal. Concomitent se produce scurgerea unui lichid care prezinta similitudini cu sperma (cu deosebire ca nu contine spermatozoizi).

Din punct de vedere psihologic, aceasta scurgere de lichid in momentul orgasmului nu este de neglijat. intr-adevar, multe femei resimt - constient sau nu - un sentiment de frustrare in fata imposibilitatii de a ejacula ca barbatii. O alta particularitate a punctului G. consta in aceea ca pare capabil sa ofere mai multe orgasme succesive la intervale apropiate.

Dupa reperarea punctului G. va veti putea ghida usor partenerul spre aceasta zona orgasmica. Va va fi recunoscator pentru faptul ca i-ati oferit un nou mijloc de a va satisface. Stimularea punctului G. presupune aproape obligatoriu un masaj manual. in anumite conditii si penisul partenerului poate reusi acest lucru, ceea ce este mai satisfacator pentru amandoi.

Pentru aceasta sunt necesare:
1) un vagin ingust si bine antrenat la contractiile musculare,
2) o introducere putin profunda a penisului, astfel incat glandul sa nu depaseasca zona punctului G.,
3) o pozitie in timpul actului sexual care sa permita introducerea penisului putin oblic in raport cu axa vaginului, astfel incat presiunea glandului sa se exercite asupra zonei punctului G. Cea mai indicata este pozitia "leului".

Aceasta tehnica a actului sexual putin profund este putin cunoscuta desi ca reuseste cel mai bine sa grabeasca si sa amplifice orgasmul feminin. Inainte de a incheia acest capitol, sa spunem cateva cuvinte despre anus. Vom vorbi pe aceasta tema in capitolul consacrat sodomiei, ca organ care permite raporturi sexuale. Aici vom vorbi despre anus ca zona erogena.

Cu conditia sa va debarasati in prealabil de acest tabu, stimularea acestei zone eminamente erogenc va produce celor doi senzatii deosebit de placute, atat in timpul mangaierilor preliminare cat si al actului sexual si in momentul orgasmului.

Mangaiat cu degetul umezit de saliva, anusul va va oferi senzatii voluptoase, nu doar specifice ci care vor iradia si in toata zona genitala. Aceste atingeri pot fi completate de penetrarea mai mult sau mai putin profunda a unui deget, deseori apreciata de barbati ca o forma de masaj al prostatei in momentul orgasmului.

Aceasta tehnica reprezinta, ca si actul sexual putin profund despre care a fost vorba mai sus, un mijloc putin cunoscut de a accelera orgasmul feminin. Limba este un alt mijloc de stimulare a anusului (anilinctus), cu atat mai placuta cu cat este in permanenta lubrifiata de saliva.

E de la sine inteles ca aceasta practica presupune o curatenie meticuloasa a acestei zone. Ea trebuie spalata cu cea mai mare atentie, pe cat posibil chiar inaintea contactului sexual.

Zonele erogene


Cand vorbim despre zone erogene, ne gandim adesea doar la organele capabile sa produca un orgasm. Vom vorbi despre ele ceva mai departe. Pe numeroase alte parti ale corpului exista zone a caror stimulare produce senzatii placute. Este important sa le avem in vedere pentru jocurile preliminare care sporesc dorinta si pregatesc in vederea unor gesturi mai precise, in masura sa conduca la placerea orgasmica.

Orgasmul este ceva, dragostea este altceva, sau mai degraba este un tot in care intervin sentimente, afectiune, tandrele. Barbatul care merge la o prostituata obtine un orgasm. Nimic altceva. Se simte usurat dar incearca in primul rand un sentiment de deceptie, nu din cauza pretului pe care 1-a platit pentru un act ce arc un pret, ci pentru ca acest act a fost facut, si de o parte si de alta, fara dragoste, fara pregatire.

Orice barbat, orice femeie, indragostiti unul de celalalt, vor sa-si arate dragostea prin saruturi, mangaieri care reprezinta o parte importanta, chiar indispensabila, a placerii mai intense pe care o vor avea mai tarziu in cantactul sexual care ii va conduce la orgasm. In special femeia este sensibila la aceste mangaieri pe care partenerul ei i le daruieste cu mana, gura, limba si chiar dintii.

Cu cat excitarea acestor zone erogene secundare va fi mai lunga, cu atat orgasmul care va urma va fi mai intens. La barbat, mangaierile preliminare ale partenerei sale vor favoriza de cele mai multe ori o erectie mai completa si mai durabila. in felul acesta se pot evita, in mod paradoxal, acele ejaculari precoce care otravesc viata atator cupluri. Manipularea prelungita a penisului, mai ales la tinerii aflati la inceputul experientelor lor sexuale, duce invariabil la o ejaculare precoce, uneori chiar inaintea erectiei complete, in schimb, saruturile, mangaierile prelungite pe alte parti ale corpului, ii permit sa-si controleze mai usor si sa-si intarzie reflexele de ejaculare.

Cele mai importante doua zone erogene sunt gura si sanii. Sarutul este prima manifestare a dorintei sexuale a unui cuplu care se formeaza. in ciuda aparentei sale usurinte, sarutului merita sa i se dea o atentie deosebita. Concentrati-va asupra ceea ce faceti atunci cand sarutati. Buzele sunt perfect lipite? Limba inainteaza prea mult, sau insuficient, in gura partenerului dumneavoastra? Ca si toate celelalte contacte corporale, sarutul implica o parte de perfectionism si de observare a reactiilor pertenenilui dumneavoastra. Nu tuturor barbatilor si nu tuturor femeilor le place sa fie sarutati in acelasi fel. invatati sa descoperiti acest lucru.

Gura si limba nu servesc doar pentru sarut, ci si la stimularea tuturor celorlalte zone erogene, inclusiv a organelor sexuale. Sanii sunt o zona crogena privilegiata. Ei sunt principala sursa de trezire a dorintei barbatilor. Ei se preteaza la tot felul de mangaieri. Pot fi framantati, atinsi usor, mangaiati in mii de feluri. Varful lor se contracta si se intareste sub mangaieri. Dintii il musca usor. Gura il suge incetisor,^ limba face inconjurul arcolci sau il excita printr-o succesiune de mici atingeri rapide. in acest joc, care ofera tot atata placere savuroasa barbatului si femeii, toate variantele sunt permise.

Multe femei acorda o importanta excesiva formei si volumului sanilor lor. Din fericire, nu toti sanii seamana. Acceptati-va sanii asa cum sunt, veti gasi intotdeauna un barbat caruia ii vor place. Unii barbati nu sunt atrasi decat de sanii evident hipertrofiati !
Mamelele sunt si la barbati o zona erogena pe care femeile uita prea des sa le stimuleze. Ele sunt mult mai sensibile decat la femei. Dar procedati cu blandete si daca aveti chef sa muscati usor, fiti atenta sa nu produceti mai curand durere decat placere.

Fesele reprezinta o alta zona crogena importanta care se preteaza ca si sanii framantarii si mangaierilor. Zona situata deasupra santului care separa fesele este deosebit de sensibila la atingeri usoare si prelungite. Dintre celelalte zone erogene, sa amintim lobul urechii care ofera senzatii placute atunci cand c muscat in joaca, gatul - un loc privilegiat pentru saruturi sau care poate fi atins cu limba si supt usor - umerii, buricul, interiorul coapselor. Sa citam pentru anecdota si degetul mare de la picior: luat in gura nu produce o senzatie deosebita dar provoaca un interes erotic datorat similitudinii cu felatia despre care va fi vorba mai departe.

Nu toate aceste zone sunt la fel de sensibile de la un individ la altul. invatati sa le descoperiti pe cele care il excita cel mai mult pe partenerul dumneavoastra si sa perfectionati mangaierile care ii plac cel mai mult. Si anusul reprezinta o importanta zona erogena.

Visul erotic


Ejacularea are loc, de regula, in timpul actului sexual, dar se poate produce si in timpul petting-ului, atingerilor erotice si chiar in timpul somnului. Baietii incep sa aiba vise erotice in timpul pubertatii. Visele erotice au loc in timpul somnului, cand baietii au un vis placut, excitant sau sexy si ejaculeaza. Cand se trezesc, pijamalele sau cearceafurile sunt umede si lipicioase datorita spermei.

Prima ejaculare a unui baiat are loc, de obicei, in timpul somnului. Multi baieti cred ca ejacularea este cea mai mare schimbare pe care o aduce pubertatea.

Reactiile sexuale isi au originea intr-o stimulare fizica sau intr-o stimulare psihica a creierului mare. Mai intai, ele trec prin centrii dorsali inferiori si prin sistemul nervos. De cate ori exista excitare sexuala, muschii corpului raspund in mod corespunzator. Acestea sunt miscari ritmice si involuntare. La orgasm, corpul intra intr-un spasm sau o convulsie, la nivel local sau general. Exista o similitudine intre reactiile sexuale si orgasmul din timpul somnului cu cele care se produc in starea de veghe. Un barbat poate gasi dovezi ca a ejaculat in timpul somnului, spre deosebire de o femeie, in cazul careia nu exista urme ale orgasmului. Dar, ca si la barbat, femeia poate fi trezita de spasmul muscular sau de convulsia care insotesc orgasmul.

Reactiile sexuale din somn pot diferi de cele pe care un om le experimenteaza cand este treaz. Controlul si inhibitiile nu functioneaza in timpul somnului. De asemenea, nu exista control nici in ceea ce priveste continutul viselor.

Visele barbatilor pot include comportament sexual neacceptat sau permis de societate : tehnici sexuale neconventionale, sex cu rude, sex in grup si sex cu un partener care nu este accesibil in viata reala.

Unul dintre cele mai caracteristice aspecte ale viselor erotice este viteza cu care conduc la orgasm. 90% dintre barbati au avut primul orgasm in timpul unui vis nocturn, iar nu in urma unui act sexual propriu-zis.

Un vis constand intr-o fantezie este un aspect esential al orgasmului care are loc in timpul unei emisii nocturne, chiar si printre femei care altfel ar putea sa nu aiba nici o fantezie sexuala. Faptul ca femeile nu au atat de multe vise erotice precum barbatii face ca visele barbatilor sa fie privite ca patologice, dar, de fapt, ele sunt mijloace de eliminare a tensiunii sexuale nesatisfacute. Visele erotice sunt mai dese la femei dupa casatorie, mai ales la cele educate.

Casatoria dezvolta capacitatile imaginative ale unor femei care nu au avut vise erotice inainte de aceasta.

Orgasmul nocturn furnizeaza o cale naturala de eliberare pentru persoanele care nu se implica in alte activitati sexuale. Frecventa viselor este invers proportionala cu frecventa altor activitati sexuale.

Exista momente in care orgasmul nocturn apare dupa alte activitati sexuale care au esuat in a aduce femeia la orgasm. Din acest motiv numarul orgasmelor nocturne ar trebui sa creasca direct proportional cu numarul orgasmurilor care nu au fost obtinute din respectivele activitati sexuale. Dar, de fapt, numarul orgasmelor nocturne e mult mai mic.
Mai putine femei decat barbati se ingrijoreaza in legatura cu visele lor erotice, deoarece unii barbati ar putea fi deranjati de emisia seminala. Pentru ei aceasta are legatura directa cu scaderea vigorii si potentei.

Femeia nu-si pierde virginitatea din cauza viselor erotice. Acestea sunt acte involuntare asupra carora ea nu are nici un control. In emisia nocturna, fantezia joaca rolul de pivot, neexistand stimularea fizica. Visele erotice pot fi considerate compensatia pentru abstinenta.

Sexul la telefon


Deoarece sexul este o forma de comunicare, este normal ca telefonul sa-si aiba locul in activitatea sexuala. De fapt telefonul este bunicul cybersex-ului. Anonimitatea data de comunicarea prin telefon a realizat calea ideala de propunere a unei intalniri. La telefon reactia fizica, atat a persoanei care propune cat si a persoanei careia i se propune, ramane secreta, astfel incat totul este mai usor pentru toti.

Anonimatul de asemenea incurajeaza ca oamenii sa flirteze prin telefon, dupa cum fac si prin calculator. De obicei flirtul nu merge mai departe datorita distantei ce-i desparte pe cei doi oameni. Si, desi unii oameni vorbesc bine la telefon, s-ar putea sa fii dezamagit la vederea lor.

Aceasta forma de contact sexual este inocenta, dar Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, si-ar fi ascuns inventia daca ar fi putut prevedea ca va fi transformata intr-o jucarie sexuala. Telefoanele obscene sunt o problema veche.

Oamenii folesesc liniile telefonice din ce in ce mai mult cu scopul ca una sau amandoua persoanele sa atinga orgasmul. Unii oameni au vorbit dintotdeauna "porcos" in timpul masturbarii reciproce. Este chiar recomandat acest lucru cuplurilor care sunt despartite de distanta si care doresc sa isi mentina totusi relatia sexuala. Dar lucrul decisiv in propagarea acestui comportament a fost comercializarea lui, prin apritia telefoanelor erotice. Poti suna si vorbi cu cineva care iti va indeplini orice fantezie sexuala, pe care o poti avea - vorbind despre sex cu o femeie sau cu un barbat, ordonand ca celalalt sa-ti fie sclav si sa faca tot ceea ce vrei, sau fiind dominat de cealalta persoana. Deoarece avem nevoie de cai sanatoase de scapare de tensiunea sexuala, cred ca aceste companii au rolul lor si este un lucru bun ca exista.

Cum ramane cu sexul prin telefon intr-o relatie? Daca relatia este una in care cei doi se afla la distanta, atunci este o idee buna. Dar, daca locuiesc aproape unul de celalalt si fac sex prin telefon doar pentru ca este lipsit de riscuri, nu credem ca este o idee atat de buna. Daca fac sex doar cand este o linie telefonica intre ei ar putea ajunge in cele din urma sa o fac doar asa. Nu vrem sa criticam acest comportament, mai ales in aceste timpuri cand pericolul de BTS este foarte ridicat.

Telefonul poate fi de ajutor pentru a condimenta viata sexuala, chiar daca sunteti casatoriti. Cand vorbiti la telefon, vorbiti direct in urechea celeilalte persoane. A sopti nimicuri incitante in telefon, astfel incat numai prietenul(a) sa poata auzi, va poate ajuta sa deveniti mai apropiati. Puteti folosi aceste momente ca parte a preludiului. Si, daca circumstantele o permit, faceti sex prin telefon din cand in cand, doar pentru a varia programul obisnuit.

Afrodisiace


Mirodenii

Ghimbir
Pentru o lunga perioada de timp a fost folosit in bauturi pentru a trezi simtamintele. Luat in doze rezonabile, duce la excitare extrema; in doze mari, irita intestinele.

Iasomie
Aceste flori sunt cultivate in toata lumea, dar iasomia spaniola este cea mai des folosita pentru a parfuma lichiorurile. Dar ai grija ce inghiti, semintele de iasomie sunt otravitoare. Hindusii considera ca aceasta floare este un afrodiziac cu efect rapid.

Nucsoara
Nu prea are efect asupra femeilor, dar are reputatia de a fi cel mai bun prieten al barbatului.

Naut
Este un puternic afrodiziac, mai ales pentru barbati. Romanii stiau acest lucru, fapt pentru care isi hraneau armasarii cu el.

Chili (ardei iute)
Contine o cantitate mare de vitamina C. Este un agent excitant care stimuleaza circulatia.

Quatre epices
Este un amestec frantuzesc din coriandru, scortisoara, cuisoare si doua tipuri de anison. Acesta este un festival al afrodisiacelor. Ca si piperul, este folosit mai ales la umpluturi.

Hrean
Pulpa de hrean are proprietati afrodisiace foarte puternice.

Rozmarin
Aceasta planta actioneaza asupra centrilor nervosi si activeaza circulatia sangelui. Unul dintre componentele lui seamana cu un adevarat hormon sexual. Puterea rozmarinului poate creste foarte mult adaugand 20 gr de frunze si crengi de rozmarin la 1 litru de alcool (70 de grade). Lasa-l sa se imbibe timp de o saptamana. Ia o jumatate de lingurita pe zi dizolvata in apa fiarta.

Sofran
Are proprietati de stimulare ale zonelor erogene. Studiile au aratat ca are calitati similare cu cele ale hormonilor. Daca vrei sa iti conservi reputatia, ai grija: consumul excesiv duce la un ras de necontrolat.

Cimbru
Acesta da puteri mari barbatului. Prezinta proprietati care stimuleaza agresivitatea. Este supranumit iarba fericirii.

Telina
Romanii au dedicat telina zeului Pluto. In Evul Mediu oamenii credeau in puterile telinei, ca fiind o metoda infailibila de a avea un baiat. Aceasta era pusa sub patul unei femei insarcinate, fara ca ea sa stie si, daca primul nume pronuntat era al unui barbat, era garantat ca fatul va fi un baiat.Telina contine vitaminele A,C,B,P si minerale. Este excelenta pentru muschi si subtiaza sangele. De asemenea, reduce nivelul de colesterol si ajuta arterele sa se lupte cu imbatranirea.

Cuisoare
Este unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale. Este, de asemenea, eficient impotriva oboselii mintale si fizice si impotriva pierderii memoriei. Sub forma de esenta, luati doua-trei picaturi cu miere, zilnic.

Coriandru
Samanta sa uscata are un efect euforic, in special pentru femei. Pentru barbati este recomandat sa nu faca abuz de aceasta substanta, pentru a nu avea efectul opus.

Chimen dulce
O cantitate mica din aceasta planta, luata zilnic, este buna pentru libidou. In vechime era folosit pentru a trata ulcerul, taieturile si muscaturile de scorpion si de sarpe.

Mustar
Stimuleaza actiunea glandelor sexuale. Exista trei tipuri de mustar: negru alb, galben. Mustarul alb a avut un mare succes in Evul Mediu. A fost facut pasta prin pisarea semintelor si amestecarea lor cu must. Mai mult sau mai putin, orice mancare era condimentata cu putin mustar.

Special

Ambra cenusie
Este o concrescenta intestinala a casalotului. Este considerata ca fiind unul dintre cele mai puternice afrodisiace. Are, de asemenea, reputatia de a vindeca obsesiile (cele sexuale sunt sunt exceptate, bineinteles). Nu folositi parfum de ambra la gatit, deoarece contine substabte chimice.

Ginseng
Este un puternic stimulent hormonal. Aceasta planta exotica incetineste procesul de imbatranire dand o forta inimaginabila. Se spune ca dupa un consum mare, un barbat poate onora zece femei ... .

Iris (stanjenel)
Praful de stanjenel este considerat a fi un bun afrodiziac pentru ambele sexe. Iata o reteta pentru un vin de iris: la un litru de vin alb sec cu o varsta mica, o gr de scortisoara, 8 gr de radacina de iris, 8 gr de ghimbir uscat adaugati 125 gr de zahar. Lasa-l 24 de ore si apoi filtreaza-l. Adauga 50 ml de lapte si 6 migdale proaspete, pisate. Amesteca bine si lasa-l sa se invecheasca.

Vanilie
Vanilia creeaza euforie. Combate astenia sexuala, actioneaza asupra sistemului nervos central si, prin miros, actioneaza indirect asupra stimularii sexuale. Foloseste-o in bauturi afrodisiace. O reteta creatoare de placere: un bol de ciocolata topita, doua pastai de vanilie si niste pudra de vanilie. Gatiti la o flacara mica, indulciti cu miere si adaugati o ceasca de cafea tare si fierbinte.
Daca doriti, puteti adauga niste esenta de vanilie in apa de baie.

Verbina
In vremurile antice era dedicata lui Venus. Infuziile facute cu florile de verbina taiate sau, si mai bine, imbibate in vin timp de cateva zile, luate in cate un pahar dupa fiecare masa stimuleaza o mai buna reactie a corpului si imbunatateste circulatia sangelui. Este mai bine sa cumparati aceasta planta de la un magazin de plante medicinale.

Caviar
Aceste oua divine contin o mare cantitate de vitamine. Sunt bogate in fosfor si hranitoare pentru celulele nervoase. Puterile afrodisiace sunt intarite de vodca.

Bauturi

Folosirea bauturilor alcoolice pentru a stimula libidoul are origini antice. "Sine Ceres et Libero friget Venus" (Fara Ceres si Libero [Bacchus] Venus va ingheta, adica fara hrana si vin nu e dragoste). Totodata se stie si ca folosirea excesiva pune probleme serioase oricarei incercari de a face dragoste.

Shakespeare in Macbeth, actul II scena III : ...provoaca dorinta, dar ia din performanta...
O cantitate moderata de alcool va reduce frica si inhibitiile. Insa mai mult de un gram de alcool pur/ kg corp ar trebui evitat de catre oricine doreste sa fie capabil de sex. La o masa de 75 kg aceasta inseamna jumatate de sticla de vin.

Pelinul
Se spune despre unele bauturi alcoolice ca ar mari potenta considerabil. Pelinul a fost folosit ca afrodiziac foarte mult la sfarsitul secolului trecut, in special de catre francezi. Acesta este in mare parte un extract alcoolic din planta cu acelasi nume, Arthemisia absinthium.Pelinul a fost interzis in Franta pe 16 martie 1915 si acum este interzis in multe tari europene din cauza toxicitatii si a proprietatilor creatoare de dependenta.

Berea
Tinand cont ca berea este o bautura hranitoare, cu un continjut mic de alcool, ar trebui sa fie un afrodiziac puternic. N-ati ghicit. Singura bere care este considerata afrodiziac in unele tari este berea neagra.

Lichioruri
Unor lichioruri descoperite in trecut in unele manastiri li s-au atribuit efecte afrodisiace. Aceste lichioruri includ chartreuse si benedictine. Inca nu ne-am dat seama de ce ar fi interesati calugarii in afrodisiace. In Guadalajara, Mexic exista un lichior produs din planta Turnea diffusa Creme de Damiana. Se spune despre el ca mareste libidoul si ajuta impotriva impotentei.

Vinul
Acesta poate fi un puternic afrodiziac daca este bine condimentat. Vinul rosu, combinat cu cuisoare, scortisoara, ghimbir, vanilie si zahar (cunoscut sub numele de Afrodiziacul lui Hipocrate) a fost recomandat de Rabelais in "Gargantua si Pantagruel".

Virginitatea


Introducere

O data ce un barbat sau o femeie nu au experimentat inca sexul intravaginal, sunt considerati virgini. Ca si orice alta activitate, prima data cand incerci sexul intravaginal este putin probabil sa fie placut si incununat cu success. Totul cere practica. Daca te astepti la ceva extraordinar, ai putea fi dezamagit. Multe femei raman cu intrebarea: "Ce a fost asa extraordinar?!".

Din pacate societatea are doua standarde pentru virginitate. Barbatii sunt incurajati sa capete experienta sexuala, in timp ce femeile sunt blamate daca o fac. Ele ar trebui sa ramana virgine pana in noaptea nuntii. Tatal uita ca tanara fata cu care fiul lui se distreaza este copilul altcuiva.

Valoarea virginitatii la femei este legata de valoarea lor ca obiecte in proprietatea barbatului. Femeile moderne suspecteaza ca dorinta de virginitate este datorata fricii barbatului de a fi comparat cu altii.

Inca exista oameni care cred ca virginitatea este importanta la o nevasta si ca a-si oferi corpul este darul suprem dat sotului. Pastrandu-se, face relatia speciala. Altii spun ca fara experienta sexuala, i-ar fi greu unei femei sa-si descopere propria sexualitate si sa isi aleaga partenerul compatibil. Ramane la alegerea fiecaruia de a hotari intre aceste optiuni.

Prima penetrare poate produce o usoara sangerare, dar absenta acesteia nu trebuie sa ne duca cu gandul ca a mai avut contacte sexuale intravaginale.
Observatia noastra este ca parintii din Romania suspecteaza cand copii devin activi sexual si, deci,este mai bine sa fiti discreti decat sa-i confruntati.

Nu esti ultimul

"Sunt ultimul dintre prietenii mei care este inca virgin. Nu mai rezist. Trebuie sa fac sex!".
Daca asta este singura ta problema atunci iti sugerez o mica minciuna. Data viitoare cand prietenii fac glume pe seama virginitatii tale spune-le ca nu mai esti virgin. Nu trebuie sa spui mai multe, poate doar sa le "faci cu ochiul". Deoarece marea lor majoritate exagereaza in legatura cu propria experienta sexuala, nu cred ca te vor intreba prea multe. Sunt tentata sa spun ca este uimitor cum s-au schimbat timpurile, astfel incat, ceea ce odata era o virtute (virginitatea), este dezonorant. Spun "tentata" deoarece si acum majoritatea barbatilor ar prefera ca femeia cu care se insoara sa fie o virgina, sau cel putin asa spun. Si, in ziua de astazi, cand exista foarte multe boli, cred ca majoritatea femeilor ar prefera un virgin drept sot.

Deci observati ca virginitatea este inca pretuita si pare invers. Motivul principal pentru care oamenii au vrut sa faca sex inainte de casatorie este aparitia contraceptivelor (astfel incat sarcinile nedorite puteau fi evitate) si faptul ca oamenii au inceput sa se casatoreasca la varste mai inaintate. A face sex inainte de casatorie este diferit de a-l face cu oricine. S-ar putea sa nu ajungi sa te casatoresti cu persoana iubita in tinerete, dar daca petreci cativa ani cu o persoana pe care o iubesti si care te iubeste, atunci, sexul poate aparea in relatii.

Himenul: un simbol al virginitatii Himenul,intact, era odata considerat dovada virginitatii unei femei.Statutul ei de virgina era verificat prin sangerarea care avea loc la prima penetrare a himenului. In trecut mama miresei arata cearsafurile insangerate dupa noaptea nuntii, pentru a demonstra cat de pura a fost fata ei inainte de casatorie. Si daca fata nu fusese prea "pura", se punea sange de gaina - mai ales ca nu fusese inventat testul de ADN.

In timpurile noastre femeile rup accidental aceasta membrana, ori cu un tampon, ori in timpul unor activitati cum ar fi mersul intens pe bicicleta. In marea majoritate a cazurilor, himenul are perforatii pentru ca sangele menstrual sa poata trece, dar unele femei se nasc fara aceste perforatii si astfel trebuie facute de medic (Apropo, daca o femeie si-a rupt accidental himenul, aceasta nu-i schimba statutul de virgina. Numai sexul intravaginal il poate schimba).

Sex protejat


Ce reprezinta de fapt? Aceasta expresie va este familiara si probabil ca stiti ca se refera la comportarea responsabila in momentul in care sunteti implicat intr-un act sexual. Desi sexul este si ar trebui sa fie distractiv, acesta nu este o joaca ci o modalitate extrem de intima de exprimare a propriei fiinte in fata celuilalt. Sexul este o parte foarte importanta din chiar faptul de a fi o fiinta omeneasca.

Sexul Protejat consta in protejarea ta impotriva bolilor cu transmitere sexuala.


  • Sexul Protejat este si protejarea impotriva sarcinii (metode contraceptive)

  • Sexul Protejat nu are nici o legatura cu alcoolul si drogurile care reprezinta un comportament extrem de daunator.

  • Sexul Protejat presupune sa fii pregatit inainte sa te afli intr-o situatie din care ar putea rezulta sexul (incepe sa porti un prezervativ).

  • Sexul Protejat cere sa pastrezi intotdeauna o buna igiena in jurul organelor genitale si al anusului.

  • Sexul Protejat impune o limitare a numarului partenerilor.

  • Sexul Protejat presupune ca partenerul sa fie cineva pe care il cunosti foarte bine. A face sex cu un(o) necunoscut(a) nu se poate numi a practica Sexul Protejat.

  • Sexul Protejat ar presupune ca sa aiva loc in propria camera sau intr-o camera de hotel si nu pe bancheta din spate a masinii sau prin alte parti.

  • Sexul Protejat ar mai fi si limitarea actelor sexuale la cele pe care le poti practica in siguranta si sa-ti permita sa-ti poti regula si controla comportamentul. Sunt mai multe feluri prin care puteti practica Sexul Protejat si cel mai bine ar fi sa folositi mai mult de o metoda de protectie. Investigand ce forme de protectie ar fi cele mai bune pentru tine si folosind doua sau mai multe dintre ele demonstreaza ca esti o persoana matura si ca iei decizii responsabile.


Un alt punct de vedere din care ar trebui sa privesti Sexul Protejat ar fi ca o sarcina sau o B.T.S. reprezinta un motiv puternic in ruperea multor relatii. Ar trebui sa te gandesti si la ceea ce ai putea da celuilalt in cazul in care schimbi des partenerii, riscul de B.T.S. fiind cu atat mai mare.

Pe scurt este putin probabil sa mai poti atrage parteneri odata ce se afla ca ai o B.T.S.. De aceea e mai bine sa fii prudent decat sa suferi intreaga viata. Pentru mai multe informatii in legatura cu B.T.S. intrati la domeniul acesta din site-ul nostru.
Un lucru care ar trebui stiut este cum trebuie pus un prezervativ pentru a nu avea probleme.

Sunt pregatit? Cand si de ce?


Multi dintre voi sunt pusi in fata unei decizii in acest moment... SUNT PREGATIT? Altii dintre voi vor trebui sa ia aceasta decizie in viitorul apropiat si altii au luat deja hotararea si vor sa stie cum sa faca aceasta experienta cat mai placuta pentru ei si partenerii lor.In continuare este prezentat momentul propice in care ar trebui sa faceti acest pas.

Cand ar trebuii sa faci pasul decisiv si cand ar trebui amanat pentru alta data? Aceasta este intrebarea pe care o vom ataca in aceasta pagina si mai jos intrebarea si mai mare DE CE te gandesti la actul sexual. Tineti cont ca ne referim la sex deoarece in societatea de astazi s-a dezvoltat ideea ca sexul oral, masturbarea mutuala si simularea de sex nu ar fi sex. Acest lucru se datoreaza faptului ca societatea incearca sa invete tineretul cum sa NU faca sex si nu incerca sa il educa in legatura cu actul sexual.

Unul dintre argumentele cele mai folosite pentru care tinerii ar trebui sa se abtina din a face sex este ca "nu sunt pregatiti" pentru emotiile si responsabilitatile actului sexual. Daca acesta este un adevar atunci ar trebui sa ne intrebam de ce nu sunt pregatiti? Daca natura a creat conditiile necesare atunci problema este in alta parte si anume in faptul ca adultii nu ii invata pe copii despre actul sexual. Si daca noi, adultii nu-i pregatim atunci sunt nevoiti sa descopere singuri.

Raspunsul cel mai simplu la intrebarea Cand este... atunci cand se simt ei insisi pregatiti, nu cand le spune mama si tata , nici cand biserica spune ca e bine sau cand politicienii spun ca e bine. Numai TU poti hotara cand este momentul potrivit.

Suntem clar convinsi ca este important ca atunci cand te hotarasti sa faci sex, sa o faci pentru TINE si pentru ca TU crezi ca esti pregatit(a).

Tot ceea ce NOI putem face este sa ii convingem pe tineri sa se gandesca la motiv si sa oferim ceea ce noi credem ca este cea mai buna cale de maturizare sexuala, incepand cu "lucrurile mici" pana la "lucrurile mari" cum ar fi sexul in sine.

"Esti pregatit(a ) daca..."
- Ai un partener stabil de cel putin sase luni.(Ca sa stii ca nu te grabesti )
- Te preocupa atat placerea ta cat si a partenerului(ei) tau/tale.(Dorinta ca partenerul(a) sa aiba o prima experienta placuta este importanta)
- Ati purtat deja mai multe conversatii despre sex, metode contraceptive, si boli cu transmitere sexuala. (Asta dovedeste ca luati lucrurile in serios si sunteti inteligenti)
- Fa acest pas pentru TINE, pentru ca TU crezi si pentru ca TU esti pregatit(a), nu pentru altcineva.(Unul dintre cele mai importante lucruri)
- Tu si partenerul(a) tau(ta) ati fost la un planning familial si v-ati testat de boli cu transmitere sexuala.(Asta arata ca sunteti responsabili si maturi)
- Ati explorat si alte forme de sex si alte modalitati de a fi in intimitate. (Sarind direct la sex ar putea fi mai dureros pentru fata-explorand dinainte sex fara penetrare este o idee buna)
- Esti deja obisnuit cu trupul tau si nu esti stanjenit(a) de a sta nud(a) in fata partenerului(ei).(Nestanjenirea in fata partenerului(ei) face primul act mult mai placut)
- Tu si partenerul tau stiti deja ce forma de contraceptie si de prevenire a bolilor veti folosi.
- Esti capabil sa stai si sa discuti planurile tale cu parintii.(Stim ca, din pacate, nu este posibil cu orice parinti).
- De unul singur ti-ai explorat deja corpul si ai avut un orgasm progresand spre sex propriu-zis.(Trebuie sa poti fi capabil sa spui partenerului ceea ce iti place si ceea ce nu-ti place)
- STII, in sufletul tau, ca este momentul potrivit in explorarea si dezvoltarea ta sexuala.(Fara nici un dubiu, trebuie sa fii increzator si sigur de hotararea luata)

Nu esti pregatit(a) daca...
- Nu-ti cunosti partenerul prea bine.(Nu stii cu cine a mai avut relatii sexuale sau daca are vreo boala cu transmitere sexuala)
- O faci DOAR pentru tine.(Si daca partenerul se simte si el bine , e bine-faptul de a fi concentrat doar pe propria placere denota lipsa de maturitate)
- Nu ai incercat niciodata o alta forma de act sexual (fara penetrare).(S-ar putea sa grabesti lucrurile si sa pierzi o experienta mai lenta dar mai senzuala)
- Esti grabit.(N-o face doar ca s-o faci. Daca ai de gand sa o faci fa-o cum trebuie)
- N-ai mai avut nici un orgasm.(Daca n-ai avut nici un orgasm ar trebui sa incerci masturbarea inaintea actului sexual efectiv)
- Simti ca lucrul pe care il faci ar trebui tinut secret fata de familie si priteni.(Nu trebuie sa te lauzi cu ce ai facut dar daca simti ca trebuie sa fie secret intreaba-te de ce)
- Nu ai stat niciodata nud in fata partenerului(ei)
- Nu stii ce este o boala cu transmitere sexuala
- Nu ai idee cum ai reactiona daca ar interveni sarcina.(Sau nu ai discutat despre acest risc cu celalalt)
- Crezi ca astfel partenerul(a) tau(ta) te va iubi mai mult sau o faci doar ca sa-l(sa o) satisfaci .(Un partener care intr-adevar tine la tine nu te va face sa te simti obligat(a) sa faci ceea ce nu vrei)
- Nu sti de ce nu trebuie sa folosesti un prezervativ din latex si un lubrifiant pe baza de ulei.(Mai ales daca nu stii ce este un lubriant pe baza de ulei sau unul pe baza de apa)
- Primul contact cu sexualitate (masturbare, petting...) a avut loc cu mai putin de un an in urma.(Cu alte cuvinte s-ar putea sa te grabesti.)

Organele sexuale feminine


Organele sexuale exterioare ale unei femei, clitorisul si deschiderea vaginului sunt greu de vizualizat, deoarece se afla chiar intre picioarele acesteia.

Vulva - Intreaga zona cu piele fina dintre picioarele unei femei se numeste vulva. Acest cuvint vine de la latinescul "volva", care inseamna invelitoare, protectie. Vulva acopera clitorisul, deschiderea vaginului si a uretrei si labiile.

Labiile - reprezinta doua perechi de pliuri fine ale pielii in interiorul vulvei. Ele acopera partile interioare ale vulvei-clitorisul, deschiderea uretrei si pe cea a vaginului. Cuvintul "labia" in latina inseamna buze.

Clitorisul - este o movilita de marimea unui bob de mazare. Cind clitorisul este atins si frecat, corpul femeii se simte bine atit in interior cit si in exterior. Se simte un fel de caldura si placere, sexy.

Deschiderea uretrei - Aceasta este chiar mica. Uretra nu reprezinta unul dintre organele sexuale ale femeii. Este un canal prin care este eliminata urina, in afara corpului. Urina este un lichid care ramine in urma mincarurilor si a bauturilor, el nefiind folosit de catre corp, ci eliminat. Este singurul fluid care traverseaza uretra unei femei.

Deschiderea vaginului - Vaginul este un pasaj de trecere intre uter - organ sexual aflat in interiorul corpului femeii - si exteriorul corpului femeii. Deschiderea vaginului este mai mare decit cea a uretrei. O parte subtire de piele numita himen acopera deschiderea vaginului. O data ce o fata creste - sau cind ea este foarte activa sau in timpul primului act sexual - himenul se intinde si poate sa doara putin, iar intrarea in vagin devine ceva mai mare.

Anusul - Acesta este o mica deschizatura prin care fecalele parasesc corpul femeii. Fecalele reprezinta un material solid, obtinut in urma digestiei alimentelor de catre corp. Sunt eliminate in mod similar la femeie sau la barbat. Sunt pastrate in intestin pina la eliminarea lor prin anus. In total deci, sunt trei deschizaturi intre picioarele unei femei: cea a uretrei, cea a vaginului si anusul. Daca o fata sau o femeie este curioasa sa stie cum arata aceste orificii, poate sa utilizeze o oglinda plasata in interiorul picioarelor. Daca ne-am putea uita in interiorul corpului unei femei, am vedea organele sexuale interne - cele 2 ovare, trompele uterine, uterul si vaginul.

Ovarele - Cele doua ovare - cite unul pe fiecare parte a uterului - sunt de marimea unei capsune mai mari. Ovarele contin celulele sexuale ale unei femei si mai sunt numite si oua sau ovule. La nastere, ovarele unei nou-nascute contin un numar surprinzator de celule sexuale (1-2 milioane), dar aceste celule nu sunt destul de dezvoltate pentru a produce copii, pina cind fata nu trece prin pubertate.

Pubertatea, perioada in care corpul unei fete incepe sa se transforme intr-unul al unei tinere femei, se poate declansa in orice moment de la 9 ani pina la 13 sau 14 ani. La pubertate, o fata are in jur de 300.000-400.000 de celule sexuale. Acestea nu mai pot produce copii dupa virsta de aprox. 50 de ani.

Trompele uterine - Acestea sunt pasaje prin care un ovul ajunge la uter. Cite un capat al fiecarei trompe aproape ca atinge ovarul. Celalalt capat este conectat cu uterul.

Uterul - Este constituit dintr-o membrana puternica si este gol pe dinauntru. Este aprox. de marimea si forma unei pere intoarse si este conectat cu ambele trompe uterine si cu capatul interior al vaginului. Uterul este locul in care un copil in dezvoltare, numit fetus, creste, este hranit si protejat. Fetusul creste in uter, care se largeste pe masura ce fatul se dezvolta, aprox. 9 luni, timp dupa care este gata sa fie nascut. Uneori, uterul este numit si matrice.

Cervixul - Acesta este o mica deschidere pozitionata in partea inferioara a uterului. Face legatura dintre uter si capatul interior al vaginului. Aceasta deschizatura se largeste foarte mult atunci cind un copil este nascut.

Vaginul - Este legatura intre uter si partea exterioara a corpului femeii. Un copil, la nastere, trece din uter prin vagin afara. Vaginul este, de asemenea, locul prin care o mica cantitate de singe, alte fluide si tesut parasesc uterul aprox. 1 data pe luna. Aceasta cantitate de singe este numita menstruatie sau ciclu si incepe atunci cind o fata ajunge la pubertate. Vaginul este, de asemenea, locul in care penisul intra in timpul contactului sexual.

Organele sexuale barbatesti


Organele sexuale barbatesti externe, penisul si scrotul - care contine cele 2 testicule - sunt usor de observat cand un barbat sau un baiat este dezbracat, deoarece ii atarna intre picioare.

Scrotul - Este un saculet moale de piele ridata care acopera, tine si protejeaza cele 2 testicule.

Penisul - Este facut din tesut moale si spongios si vase de sange. Urina paraseste corpul barbatului printr-o mica deschizatura situata in varful penisului. Capatul penisului este numit gland. Cand penisul este atins si frecat, corpul barbatului se simte bine. In general, penisul este moale si atarna peste scrot.

Uneori, devine ferm, tare si mai lung. Aceasta se numeste erectie. Toti barbatii se nasc cu o bucata de piele care acopera glandul, numita preput. Unor nou-nascuti le este taiat preputul la cateva zile dupa nastere de catre un doctor sau o persoana special pregatita in acest sens. Desi un penis circumcis arata diferit de unul necircumcis, ambele au aceleasi functii.

Anusul - Este o mica deschizatura prin care fecalele parasesc corpul barbatului. Materia solida rezultata din mancarea nefolosita de corp poarta numele de fecale. Ea paraseste corpul barbatului la fel cum il paraseste pe cel al femeii. Fecalele sunt tinute in intestin inainte de a parasi corpul prin anus. In total, exista doua orificii intre picioarele barbatului - cea mica din varful penisului si anusul. Daca ai putea sa te uiti in interiorul corpului unui barbat si sa-i vezi organele sexuale interioare, ai vedea 2 testicule si o serie de tuburi si glande conectate intre ele.

Testiculele - Ele sunt moi si sunt acoperite si protejate de catre scrot. De obicei, un testicul este mai jos decat celalalt. Inainte de pubertate fiecare testicul este de marimea unei margele. In timpul pubertatii fiecare testicul creste pana la marimea unei nuci sau a unei mingiute. Celulele sexuale barbatesti sunt produse in testicule.

Spre deosebire de celulele sexuale femeiesti, care exista la nastere, cele barbatesti nu sunt produse pana cand baiatul nu ajunge la pubertate. Pubertatea poate interveni oricand intre varsta de 10-15 ani. In acel moment, baiatul incepe sa produca celule sexuale, care se numesc spematozoizi, iar barbatul ii produce chiar si la o varsta inaintata.

Epididimul - Fiecare testicul este conectat la o structura proprie de forma unui tub numita epididim. Spermatozoizii calatoresc si se dezvolta in epididim in drumul catre canalele deferente. Fiecare epididim are forma unui fir de receptor de telefon, dar este mult mai mic. Este un tub subtire si incolacit, care daca ar fi desfasurat ar atinge cam 6 metri.

Canalele deferente - Fiecare canal deferent are aprox.50 cm. Fiecare dintre aceste tuburi lungi, inguste si flexibile incepe de la epididim si ajunge la uretra. Sunt la fel de flexibile ca firele de spaghetti gatite.

Veziculele seminale si prostata - Cele 2 vezicule seminale si prostata produc fluide care se combina cu spermatozoizii si formeaza sperma. Sperma calatoreste spre si prin uretra.

Uretra - Este un tub lung si ingust prin care urina din vezica, locul unde este depozitata, ajunge la penis si este eliminata prin orificiul din varful acestuia. Este, de asemenea, pasajul prin care sperma paraseste corpul. Urina este materia lichida lasata de mancarea si bautura nefolosite de corp.

Sperma, care poarta cu ea spermatozoizii paraseste corpul barbatului cu jeturi rapide, prin acelasi orificiu prin care este eliminata si urina. Aceste jeturi poarta numele de ejaculare. Ejacularea are loc numai dupa ce a inceput pubertatea. Cand un barbat ejaculeaza muschii se incordeaza si tin urina in vezica, astfel incat urina nu poate parasi corpul in acelasi timp cu sperma.

Elev batut de un individ beat

Un elev din Suceava necesita peste 20 de zile de ingrijiri medicale, dupa ce a fost batut de un tanar din Vatra Dornei, aflat in stare de ebrietate, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Suceava, Bogdan Cornaci.


Conflictul a avut loc in apropierea unei discoteci din statiune si a fost aplanat la interventia unui echipaj de la postul de jandarmi montani din localitate. Sursa citata a informat ca, pe fondul consumului de alcool, Robert Andrei P., de 20 de ani, a adresat cuvinte jignitoare unui elev de 14 ani din Suceava, iar apoi l-a lovit cu pumnii, provocandu-i leziuni la nivelul fetei, ce necesita peste trei saptamani de ingrijiri medicale.


Agresorului i-au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala si ultraj contra bunelor moravuri, precum si tulburarea ordinii si linistii publice, dosarul fiind inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Vatra Dornei.

ID-URI FETE


andreyutza_scumpy·
fata
14
Cluj
Vb pe mess

deea_fizzy
fata
14
Calarasi

crueella22 ·
fata
22
iasi
F sexy

liliashen16 ·
fata
19
suceava
buna rau }{

manuela_andreea85 ·
fata
20
iasi
Sexoasa :*

swet_crazzy ·
fata
18
iasi
Cea mai tare

thefirstwish05 ·
fata
22
iasi
Ptr toti... free

isabeluta17 ·
fata
17
oradea
Add me!!!

your_angel_delia ·
fata
18
Bacau
Sklipitoare :*

tomaancaflorina ·
fata
21
Iasi
Sunt Bunaaaa!!!!!

ingerash_scumpik_4u ·
fata
18
bucuresti
vb pe mess dragi mei

gabriela_dagy ·
fata
16
Baia Mare
blonda
me_Soryna2007 ·
fata
15
Timisoara

o fata frumoasa cine..
alinutza_nebunatik_92 ·
fata
15
bucuresti

las la aprecierea al..
ruby_19_denisa ·
fata
15
iasi
vb pe messs

dad_girl ·
fata
15
timisoara
de gasaca

andra_rain_nightangel ·
fata
18
Galati
imiplace sa fac sex ..

tm09big ·
fata
32
deta
----

peli_ildy ·
fata
32
deta
----

anutza_dulcik06 ·
fata
15
Harsova
----

simona_love_you_2007 ·
fata
15
galati
simpatik shi de gasc..

simonik_guritza_4u ·
fata
15
galati
yo sunt cum vreau.....

printesa_deaur50 ·
fata
15
Bucuresti
Sexyyy

printesa_-deaur50 ·
fata
15
bucuresti
sexxxy

Gesik_the_princes ·
fata
15
galati
sunt prietenoasa shi..

lildude568181 ·
fata
24
brasov
buna

shally_camyly2006 ·
fata
16
galati
sunt mai energica si..

andreea_andon2000 ·
fata
11
tg. mures
nu spun nmk voi deci..

anda_nzo ·
fata
19
bucuresti
nice&cool

hackeritza16_noby ·
fata
16
ploiesti
imi plac manelele da..

alyna_smecherita2008 ·
fata
14
Bucuresti
vb pe mess

O_frumusete_de_fata_versata ·
fata
14
Bucuresti
vb pe mess

zzorina_love_rihanna ·
fata
14
tulcea
ochi verzi, nice....

deea_sexy.girl ·
fata
21
Iasi
cool girl

girl_girls ·
fata
19
resita
o persoana sufletist..

maneater_raluca ·
fata
11
iasi
Cool,simpatica,de tr..

deny_deny96 ·
fata
17
rm.valcea
Blonda, ochii albast..

dmx_marco85 ·
fata
22
bucuresti
sunt dragut cautama ..

taragan_mirela ·
fata
18
vaslui
ochi caprui par rosc..

mihaela_scumpik44 ·
fata
35
botosani
dragutza,frumoasa,et..

roxanne_ang3l ·
fata
18
Braila
bruneta, imi place s..

adina_just_rock ·
fata
14
fetesti
cool si simpatik

ladydoll4girls ·
fata
22
Bacau
show web xxx

cristina_bubles ·
fata
18
arges
de gasca,glumeata,ro..

roxydeeandreea_92 ·
fata
15
Onesti
ochi verzi

maria_chrisstyna ·
fata
16
bucuresti
----

dragutza_lore ·
fata
15
timisoara
blonda,sexy

nemyris ·
fata
18
Targu-jiu
bruneta si draguta

iulya_m_28 ·
fata
15
arges
buna

gagik_cu_fitzee2007 ·
fata
16
galati
inaltuta,bruneta,och..

jana_kornea ·
fata
29
Roman
vb pe mess

sex_la_greu ·
fata
17
Iasi
vreau sex si numai s..

feraru_flory ·
fata
17
focsani
bruneta 1,60m ochi c..

ida110996 ·
fata
12
tulcea
sunt simpatika

iam241093 ·
fata
14
tulcea
o tipa cool

geo_love92 ·
fata
15
turnu magurele
caut gagic

sabina_sweet12 ·
fata
13
bucuresti
sexy

ady_96_23 ·
fata
12
vaslui
frumoasa

alexutza_2027 ·
fata
15
turnu magurele
e o tipa soper va sp..

kathy_loveM2007 ·
fata
15
turnu magurele
fara cuvinte

mirel_20072000 ·
fata
14
focsani
mare brunet ochi alb..

ionelush_vicov ·
fata
19
vicov
dragutza

alisa_nicole2000 ·
fata
16
deva
chiulitaaaaaaa

refa_2008 ·
fata
18
bucuresti
sexy

giugiuca_sweet ·
fata
17
Tulcea
----

blondutza_irina_2007 ·
fata
16
piata neamt
blonda,inalta,ochi a..

bombsexxy_u ·
fata
14
Bucuresti
----

rhe_fairy_night ·
fata
15
targoviste
----

nela_22_is ·
fata
21
iasi
dati add care care a..
mihaelutzacool91 ·
fata
16
bucuresti
fac filme XXX super ..

sexibadgirl_sexibadgirl ·
fata
15
alexandria
dulcika

roxy_emy2005 ·
fata
17
timisoara
iubareatza,distracti.

cyresik_dydy ·
fata
15
ploiesti
sunt rockeritza si i..

turiceanu_nicoleta ·
fata
12
calarasi
najpha

roxy_roxy428 ·
fata
20
motru
vreau sa imi fac noi..

fanfergiestar ·
fata
15
fetesti
i\'m a real bitch co..

oanna_gabriella ·
fata
15
Pitesti
simpatik si de gasch..

claudia_xxl2003 ·
fata
18
deva
---

dul_angel_of_darkness ·
fata
13
harsova
rbddddd

dulcica_roxana ·
fata
15
deva
---

swt_patricia ·
fata
15
ploiesti
ai vrea u

diyav8litza ·
fata
14
gaesti
imi plak baieti blon..

madalina_silvia07 ·
fata
13
botosani
faina

vally_thebossguy ·
fata
14
bucuresti
yo's tare da nuj..vb..

frumushik_sw3etgyrl ·
fata
14
constanta
the best...but...

gagik_q_feetzzeee ·
fata
19
caonstanta
nebunatik

anjo_salvagem ·
fata
16
craiova
bla bla bla....vreau..

diadora_fata_dulce ·
fata
18
iasi
FrumusiKa Foc

mihaela_u2000 ·
fata
14
constanta
dragutza

elera_oana ·
fata
15
constanta
1,58 ochii caprui sh..

palaga_ana_maria ·
fata
16
BARLAD
DRAGUTZA

m1n1ck ·
fata
17
Bucuresti
----

elena_angel_elena ·
fata
16
bucuresti-rahova
aflii p mess :P:p:P:..

bebe4star ·
fata
16
Bucuresti
Inocenta si surprinz..

mariuca.love ·
fata
17
Bucuresti
Afla singur! Nu o sa..

andreea_coinaka ·
fata
14
Rm.Valcea
dragutza,ochi caprui..

mihay_mitzu_95 ·
fata
13
pitesti
sunt super!!

geanyn_darkness2000 ·
fata
16
bucuresty
da-ty add sa vb

looka_looka74 ·
fata
20
buc
dc eu .... voi...

lili08lili01 ·
fata
20
buc
eeeeeee las pe voi

patrycutza_dragutza ·
fata
12
ploiesti
dragutza,sexy.........

patricutza_dragutza ·
fata
12
ploiesti
----

m_flory2007 ·
fata
13
Bucuresti
ce sa zic.. habar n-..

yocrystynyka_sukara ·
fata
15
bucuresti
sexy

mafioata2oo8 ·
fata
17
Iasi
vb pe mess :P

claudia_sexxy_girl07 ·
fata
14
motru
sunt o fata draguta

ingerasul2005 ·
fata
22
m ciuc
yo si numai yo

andreeaene1975 ·
fata
20
harsova
sexxy,vreau sa cunos..

madasilviu ·
fata
13
botosani
----

mdutzza_mady ·
fata
19
Tg. Jiu

ID-uri Baieti


trifaniulian ·
baiat
23
galati
vb pe mess ..

ionutz_roakru·
baiat
17
Baicoi
brunet ochi caprui si de gasca :P

ilie_costy ·
baiat
20
timisoara
arat destul de bine

skyny_dragos ·
baiat
14
draganesti
frumos sexy etc..

adryan_nebunatyku_l ·
baiat
19
resita
bun rau!!!

sorin_finutu ·
baiat
18
iasi
disponibil pt fete:8

Zgondea_raul ·
baiat
14
tg-jiu
frumos sexy

Club_bizard ·
baiat
17
Resita
Blond ochi caprui :)

talent_de_baiat_crys ·
baiat
17
galati
--

gangster_thebest_07 ·
baiat
16
husi
frumos, simpatic

sauna_germania ·
baiat
28
Bucuresti
Caut fete pentru cab..

budailuciannicolae ·
baiat
20
sibiu
sunt in forma si sun..

gaby_magnificul ·
baiat
17
Vaslui
un baiat brunet

spike_steaua ·
baiat
17
bucuesti
o iubesc pe lupoaia ..

dennis_red_dg ·
baiat
19
Drăgăşani-Vâlcea
şaten, ochi verzi, 1..

bad_boy_love6000 ·
baiat
21
bucuresti
bal bla bla

inger_nicu ·
baiat
20
basarabi
blond cu ochii albas..

radu_bizzz ·
baiat
16
steagu
nervi

sarghi_marius ·
baiat
16
iasi
baiat frumusel

ionel_boss1989 ·
baiat
17
Bucuresti
----
gainusa_sexosu ·
baiat
18
pantelimon
dragut

alex_fish_mondialu2007 ·
baiat
14
Cornetu
Frumos,de gasca, soo..

cristi_9_jupanu ·
baiat
15
Madrid
ochi caprui si restu..

vlad_bytzy ·
baiat
16
scornicesti
foarte frumos vorbes..

costymiki ·
baiat
20
livorno
vb pe mess

iubaretu2007 ·
baiat
20
ploiesti
----


bocarlanu_florin ·
baiat
16
Constanta
sunt neam cu mos cra..

klaudiu_p ·
baiat
14
Suceava
add si atat

cata_the_one2006 ·
baiat
15
bucuresti
no comment

manu_diablopadre ·
baiat
19
baia mare
elev,practicant de b..

katalin_st ·
baiat
15
sarmasu
----

mircea_calin20 ·
baiat
20
petrosani
----

alecs_ali2000 ·
baiat
14
cornetu
de gasca,frumos,inte..

mariusd3ll ·
baiat
12
constanta
----

floryn_boss_18 ·
baiat
18
pitesti
caut gagikkkkkkkkkkk

ady_46x ·
baiat
16
bucuresti
frumos , glumet, int..

andrei_cantemir ·
baiat
19
botosani
caunt fata sa vina i..

cristian_henry ·
baiat
20
bacau
----
the_termynator ·
baiat
16
moreni
f dragutz ,sociabil..

surcel_ionutz ·
baiat
14
pitesti
smecheras

colin_ovi ·
baiat
23
tg-jiu
frumos si sexi

clausmecheru ·
baiat
18
cluj
cu chef de viatza...

cata_lulu ·
baiat
22
galati, spania
imi place tot ce e f..

axel_ace_ax ·
baiat
15
Botosani
Contactati-ma

cosmin2004cretu ·
baiat
18
constanta
vb pe mess :)

ciprian_pinguin ·
baiat
15
suceava
is sexos nu gluma

rocketeru666 ·
baiat
17
vatra dornei
rocker in toata regu..

andrey_sexxy19 ·
baiat
19
suceava
veti afla totul desp..

and_moka ·
baiat
17
suceava
am un apetit sexual ..

cristi_the_raptor ·
baiat
16
buzau
Sunt inalt,aratos,im.

ratza_jm3ch3ru ·
baiat
18
Balcesti
adaugati-ma in lista..

marinezu_marinezu ·
baiat
26
craiova
am webcam si va pute..

Levent_boss2007 ·
baiat
18
constanta
buna fetelor va ast ..

nicu_nicu_2005 ·
baiat
18
iasi
hai sa vb

xalex.blade ·
baiat
18
bacau
caut prieteni(e)

donoga_ion ·
baiat
17
iasi
stiu sa sarut bine s..

advent_petru ·
baiat
17
iasi
vq poop dolshe

pomac_tuna ·
baiat
17
brasov
ok ne int pe mess

darkmarko09 ·
baiat
26
tg jiu
sunt tare

zola_0007 ·
baiat
19
cluj
cautama

soare_78 ·
baiat
28
tg jiu
scundut dar dragut

no_love_just_sexxx ·
baiat
20
bucuresti
Visul femeilor

marius_2pl ·
baiat
20
iasi
detalii pe id

sweet_mx2000 ·
baiat
21
Iasi
ochi albastri, inalt..

b_bogdan44 ·
baiat
15
tg-jiu
bun la toate

luci_56_br ·
baiat
17
braila
ce misto este in vac..

alexandro_angelo ·
baiat
21
Bucuresti
prea frumos sa nu fi..

nick_15marius ·
baiat
17
constanta
brunet cu suvite blo..

neodim60 ·
baiat
17
iasi
luati id si aflati

georgian_blajinu ·
baiat
22
Roma
Vreau o gagik buna l..

panti93 ·
baiat
14
Bacau
nu ma autocaracteriz..

petre_4_2007 ·
baiat
18
iasi
nu ai ce pierde

preafinutz ·
baiat
20
roman
sunt prea finut

mihnea_stelistu ·
baiat
12
Bucuresti
stelist adevarat

andrey_16grz ·
baiat
17
valcea
vb dak adaugi id meu..

Kboy_alex ·
baiat
19
timisoara
----

chifan_mitza ·
baiat
19
timisoara
*** ca dracu de bine

o_danciu ·
baiat
18
dej
----

petey_pablo2007 ·
baiat
18
Roma & bacau
Baiat drgut si tare ..

cool_boyz_4you ·
baiat
16
Braila
O sa ma cun u;)

amz_cs2002 ·
baiat
15
Bucuresti
Ee :P

Cotaxxx2003 ·
baiat
21
Baia de Arama
sunt cool

tibi_pop19 ·
baiat
19
carei
----

simbol_sx ·
baiat
19
bucuresti
brunet 1.76 80 kg sh..

drago_thereau ·
baiat
17
timisoara
----

madix667 ·
baiat
28
Bucuresti
Brunet,verzi,1.86

antidot_dany ·
baiat
15
suceava
----

mark182001 ·
baiat
18
moldovita
atractiv

maryo121 ·
baiat
18
suceava
viril
crysty_2x07 ·
baiat
18
bucuresti
c2x07

inger_nicku ·
baiat
20
basarabi
ete na...

radu_dragos92 ·
baiat
17
Constanta
nu mai e nevoie
sisux_xpuya ·
baiat
13
iasi
punetzi id si va dau..

judoclub4ray ·
baiat
17
pitesti arges
nu prea am ce sa z....

danny_uniql ·
baiat
16
Tg-Jiu
Super cool,myshtoo,b..

dark_clubber4ever ·
baiat
20
bucuresti
oki alb si un pik d ..

edi_rapidist_cu_stil_4u ·
baiat
16
bucuresti
baiat de treba vb pe..

alex_steaua00 ·
baiat
15
Tecuci
mumos pt fete

alex_smecheru07 ·
baiat
14
Tecuci
nush ....lasati ca m..

bad_boy_valentin ·
baiat
14
Deta
ochi albastri, daca ..

h3ll8oy_2oo5 ·
baiat
18
Iasi
nush.....ast add??:D

catalin_90b ·
baiat
17
bucuresti
merg incet si sunt a..

timur90 ·
baiat
17
Constanta
brunet,albastrii ;) ..

balazsi_alpar ·
baiat
13
sighisoara
----

zopunk ·
baiat
30
roma
de obicei la fel

john_cena_andrei ·
baiat
17
vaslui
ochi verzi par negru

jonn_cena2007 ·
baiat
19
constanta
va asteapta o surpri..

alex_del_piero15 ·
baiat
16
Craiova
eee si voi acu.....=..

dirknowitschi ·
baiat
14
campulung
fff inalt

georgegyuri ·
baiat
18
alba iulia
simpatic

overlord_rony ·
baiat
12
Constanta
sunt un baiat frumos..

andrey_luv_u ·
baiat
12
Constanta
sunt un baiat frumos..

alex_vasea11 ·
baiat
15
vaslui
ochi caprui par blon..

alexxy_85 ·
baiat
22
bucuresti
afla

moonlord_th3_b3s7 ·
baiat
14
Constanta
iubesc fetele de 14-..

beny_bv91 ·
baiat
17
brasov
frumos smecher conta..

xtreamx_1 ·
baiat
22
BUC-MADRDID

istet_de_fel
seby_koynacu ·
baiat
13
rm.valcea
intra sa vb ami repe..

Marian_15w ·
baiat
17
D.T.Severin
vorbater

claudelu0 ·
baiat
17
severin
1.80 caprui shuvitza..

unmare_frumos ·
baiat
14
ploiesti
un baiat pe care nu ..

io_porno_star ·
baiat
21
bucuresti
Caut gagica

nasu_cor72z ·
baiat
15
tecuci
bajetzas tare

jukusu_cioby ·
baiat
17
tecuci
baiat dragutz

ady_cretu2006 ·
baiat
20
obor
----
rycher_44 ·
baiat
19
craiova
brunet,1.83m,simpati..

raul_06_luk ·
baiat
16
Petrosani
k-lumea

nebunu112 ·
baiat
17
anglia
nice

pity312 ·
baiat
17
arad
dragutz&smecher

alex_nebunaticu_17 ·
baiat
17
arad
dragutz&smecher

geo_smecheras_de_brailita ·
baiat
17
braila
daty add

smiley_9307 ·
baiat
15
bucuresti
vb si ai sa vezi:*:*..

teo_mafiotu2007 ·
baiat
14
GAlati
va las pe voi sa ma ..

denis_cul_detreaba ·
baiat
19
Alexandria
dragutz ,destept etc

legionarulxxx ·
baiat
21
iasi
caut gagica...........

livu_danut1987 ·
baiat
20
bucuresti
----
sashka_2000 ·
baiat
14
new york
very cool

pitbul_cocaina ·
baiat
15
iasi
daca vrei sa afli ma..

bogboby ·
baiat
18
piatra neamt
inalt ochi caprui pr..

yani_smecherinho10 ·
baiat
18
Galati
Sunt cum credeti voi..
th3_prototype ·
baiat
16
alba
........
flavius_dark_angel ·
baiat
21
timisoara
brunet,ochi caprui....
yoyo_tst ·
baiat
20
Bucuresti
:p
mina_maniaku ·
baiat
18
braila
dau limbi contactati..
nick9218 ·
baiat
32
bistrita
----
sarut_fermecator7 ·
baiat
18
galati
dupa cum spune si id..
simi_2006_2007 ·
baiat
19
tg-jiu
dai add si vb ;)
datcu_cosmin ·
baiat
12
slatina
sunt urat de dau in ..
gabihaivas ·
baiat
11
Slatina
foarte jmeskerr
bogdan_dulcik2006 ·
baiat
16
severin
----
bebe_4_byby ·
baiat
16
constanta
caut Gagik
freaky46job ·
baiat
16
constanta
ast fetele frumusele ;))" href="http://www.hituri.srv.ro/Id%20mess.htm#">simpatik :-> ast ..
lordul_i ·
baiat
23
alba iulia
caut persone pentru ..
tzepitzi ·
baiat
22
roma
----
the_one_maryan20 ·
baiat
20
bucuresti
intra si....
make_love_girl92 ·
baiat
15
Bucuresti
un baiat dragutz;) V..
Ovy_yo_15 ·
baiat
15
Mioveni
Jmecher
marian_2oo8 ·
baiat
19
Iasi
Bun Baiat :) Vb Pe M..
soimu_jumulit ·
baiat
17
Tandarei
Vreau o fata
comy_red_dog ·
baiat
20
Constanta
----
yo_justy_2007 ·
baiat
14
Targul Neamt
add Me
baietel0braznic ·
baiat
25
buc
imi place sa dau lim..
konvikt ·
baiat
15
focsani
sexxy
yoo_alin_boos ·
baiat
16
bucuresti
incearca si ai sa ve..
babejustyou ·
baiat
18
oradea
cu chef de ...
july_yo17 ·
baiat
17
madrid
poop
yo_july19 ·
baiat
17
iasi`
care are tupeu un ad..
dkonvar ·
baiat
16
Bucuresti
cine vrea sa vb cu m..
aburel_capitanu ·
baiat
19
iasi
ai sa vezi :D
fantastik_70 ·
baiat
19
iasi
----
dan1el79 ·
baiat
28
bucuresti
----
horhe_7002 ·
baiat
22
craiova
accept orice
adrian_mafia39 ·
baiat
19
Iasi
----
mrs_ultimate ·
baiat
14
Braila
no1
grasu_iulian ·
baiat
14
Iasi
gras si smeker al ma..
rapid_ole15 ·
baiat
15
Iasi
cel mai jmeker dintr..
mafiotu_canabis06 ·
baiat
16
iasi
----
mihai_jijikent ·
baiat
22
iasi
incearcama
shadow_of_t35 ·
baiat
17
Piatra Neamt
mda, vedeti voi:P
roman_dilo ·
baiat
18
constanta
In cautare de gagica..
matymafiotu ·
baiat
20
ploiesti
bun la toate
eddy_shadow2007 ·
baiat
13
botosani
dragutz
razvanel_nice2000 ·
baiat
13
botosani
frumos,desteptetc
alexandru.driscu ·
baiat
13
Iasi
Intrati pe id meu
Aburel_capitanul ·
baiat
19
iasi
Bun Baiat
fortza_real ·
baiat
15
Galati
sexi
Myu_iulian2005 ·
baiat
16
Constanta
vb pe mess :D ...nu ..
black_17_06 ·
baiat
17
iasi
hai fetele add
mihai_dracula2007 ·
baiat
15
turnu magurele
mumos rau
dj_michel2008 ·
baiat
16
constanta
vb pe mess
adrian90_adi ·
baiat
17
T. Severin
----
statachemihaita ·
baiat
16
constanta
vb pe mess
copilu_deaur20 ·
baiat
18
braila
----
cobra_al_dj ·
baiat
13
Timisoara
----
badboy1234586 ·
baiat
13
Timisoara
----
pupacios2003 ·
baiat
19
zaragoza
----
alexsb_87 ·
baiat
19
zaragoza
extravagant
lau_craiova_1990 ·
baiat
17
motru
sunt un baiat dragut
chisalitastefan ·
baiat
12
Timisoara
ochii caprui ,in jur..
madalin_uzzy86 ·
baiat
21
campina
din profil aduc cu f..
razvancostache ·
baiat
25
bucuresti
----
un_baiat_frumos_oc ·
baiat
20
cta/buc
incearca sa ma cunos..
marius20pintilie ·
baiat
17
timisoara
baiat binee
giovy_v1sul_taufrumos ·
baiat
17
bucuresti
sukar,simpatik..de t..
c_ron_85 ·
baiat
17
brasov
----
tuttopadre ·
baiat
22
Bucuresti
----
billy_the_jok ·
baiat
17
alba iulia
idiot si nebun rau
billy_vinars ·
baiat
17
alba iulia
ciulo
andrei_dan15 ·
baiat
17
--
sex, orice...
macyu_zizu ·
baiat
16
botosani
----
gaboy_111 ·
baiat
17
botosani
tip...super fain
o0ops_alin ·
baiat
22
bucuresti
----
yo_tiesto93 ·
baiat
14
iasi
iubesc fetele ....si..
adisor0404 ·
baiat
14
iasi
simpatik foc:))
boss_2007_versat ·
baiat
14
constanta
baiat frumos
vacanta_mare2003 ·
baiat
15
braila
----
gayjyn_Ady ·
baiat
16
braila
sun frumos,destept,i..
catutzu_SvF akolo ·
baiat
18
tg-jiu
frumos si strengar,c..
c.konvikt_076 ·
baiat
15
focsani
inalt si dragut
iceman_silviu2005 ·
baiat
17
Bacau
intra si vei vedea..
corina_radu_199 ·
baiat
14
bistrita-nasaud
----
loredan_haisteaua ·
baiat
15
Lapus
caut noi prieteni
pk_ng3 ·
baiat
16
Blaj
caut girlfriend :) ,..
dj_kata_407 ·
baiat
18
Tg-jiu
cret,ochii verzi,sat..
shade_c32 ·
baiat
16
Blaj
caut friends
ppitbull2007 ·
baiat
16
braila
e comtu gros
fabrio97 ·
baiat
20
tg mures
dragut
gentleboy_75 ·
baiat
17
Ch-cris jud arad
vb p mess
adrian_goku2007 ·
baiat
16
bucuresti
singur!!!
razvan_george_2007 ·
baiat
16
bucuresti
singur!!!:(
razvan_cobra20 ·
baiat
16
bucuresti
caut prieteni:):):)
nicucosma2004 ·
baiat
18
targu lapus
pai..vesel si cu che..
danykxu ·
baiat
22
MS
:)
john_cena_2_1994 ·
baiat
15
iasi
da add si-ai sa vezi..
roby_cs_95 ·
baiat
13
bucuresti
misto rau de tot
emin3m_roby_95 ·
baiat
13
bucuresti
----
lauflorilauflori ·
baiat
17
motru
sunt un baiat gigel
skumpiku_just4u ·
baiat
24
constanta
nnn :X
valizizu ·
baiat
16
focsani
----
razvy_skumpiku ·
baiat
17
Bucuresti
:>" href="http://www.hituri.srv.ro/Id%20mess.htm#">o scurta descrie e s..
sorinel_bikeru ·
baiat
18
buzau
vreau sa te cunosc
razvy_021 ·
baiat
20
bucuresti
afli singur
kenzo_adi@yahoo.com ·
baiat
16
bucuresti
Pai nush intra pe mi..
calin_adrian2009 ·
baiat
20
GALATI
sexy
iulyanstefan ·
baiat
18
Barlad
Bond , bine facut , ..
john.stilatul ·
baiat
18
Constanta
The one...
tedy_rus2002 ·
baiat
17
braila
----
robert_valentin ·
baiat
20
tulcea
sal
madalinrd ·
baiat
18
timisoara
baiat de baiat cauta..
holyshit_dizable ·
baiat
13
bucuresti
joc cs ... vb pe mes..
mati_laurentiu ·
baiat
21
tulcea
nebun si muy malo
luc1ano_norocel ·
baiat
17
Bucuresti
Dragutz,sexy,glumetz..
pochea_badboy ·
baiat
18
tg-jiu
bomba de baiat,frumo..
grym.reeper ·
baiat
16
lugoj
baga idu...si ai sa ..
mihai787m ·
baiat
27
brasov
site.de.doi.lei
bella19love ·
baiat
20
slatina
Foarte dragut si neb..
rodell_one21 ·
baiat
21