duminică, 15 iulie 2007

150 de elevi suceveni, rămaşi fără loc în liceu, după repartizarea computerizată

• După repartizarea computerizată, în judeţul Suceava, au rămas neocupate 32 de locuri în licee şi 48 de locuri în secţiile vocaţionale

În urma repartizării computerizate a candidaţilor la Testele Naţionale, în licee şi şcoli de arte şi meserii, 150 de elevi suceveni declaraţi promovaţi au rămas nerepartizaţi pentru că nu şi-au completat fişele de admitere cu un număr suficient de opţiuni. Aceştia vor fi nevoiţi să aştepte a doua etapă de repartizare computerizată. Atât absolvenţii care nu au reuşit să obţină minim 5,00 la testele naţionale, cât şi candidaţii rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii îşi vor completa opţiunile în perioada 16 - 20 iulie.
În judeţul Suceava, după prima etapă a repartizării computerizate, au rămas neocupate 32 de locuri în licee şi 48 de locuri în secţiile vocaţionale. Au rămas neocupate 15 locuri la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Suceava, la secţia matematică-informatică (limba engleză), 9 locuri la Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” Siret la secţia de filologie (limbă maternă ucraineană) şi 8 locuri la Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, secţia Servicii (limba polonă). Locuri neocupate sunt şi în câteva licee vocaţionale din municipiul Suceava. Este vorba despre Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu”, 10 locuri, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, secţia bibliotecar-documentarist, 9 locuri, şi Liceul cu Program Sportiv, 29 de locuri. Etapa a doua de admitere în licee şi şcoli de arte şi meserii începe cu probele de aptitudini pentru secţiile vocaţionale, ce se vor desfăşura în zilele de 17 şi 18 iulie.
Rezultatele obţinute de candidaţii suceveni la testarea naţională au clasat judeţul pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte rata promovabilităţii. În judeţul Suceava, au promovat testarea naţională 88,99% dintre absolvenţii înscrişi pe listele de concurs. Din cei 7.984 de candidaţi care au participat la testarea naţională, 7.105 au promovat examenul, iar 879 nu au reuşit să obţină note de trecere. Cei mai mulţi absolvenţi de clasa a opta au trecut de testarea naţională cu note cuprinse între 8 şi 8,99. Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere din judeţul Suceava este Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unde media ultimului admis la profilul matematică-informatică este 9,76.

Adina TUDOSE

0 comentarii: