joi, 12 iulie 2007

Cresc infractiunile constatate de Jandarmerie Suceava

Jandarmeria a inregistrat, in trimestrul al doilea al acestui an, o crestere a numarului de contraventii si infractiuni comise de diverse persoane, comparativ cu perioada aferenta anului trecut, transmite corespondentul ROMPRES.

Prim-adjunctul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Suceava, maior Iulian Iacob, a precizat, miercuri, la bilantul activitatii institutiei, ca a fost constatat, in trimestrul al doilea, un numar de 2.476 contraventii si 81 de infractiuni, in crestere cu 6% si, respectiv, 1,2%, fata de perioada similara a anului trecut. IJJ Suceava a asigurat paza si protectia institutionala a 37 obiective si ordinea interioara in 20 de sali de judecata. In perioada aprilie-iunie a.c., au fost prevenite un numar de 490 de acte de tulburare a ordinii interioare in obiectivele asigurate cu paza si au fost aplicate 144 amenzi, cu o valoare totala de 16.200 de lei.

IJJ a asigurat paza si protectia unui numar de 694 de transporturi de valori efectuate pe teritoriul judetului, 38 de transporturi interjudetene de valori si trei transporturi speciale. Impreuna cu sectia specializata a Serviciului Roman de Informatii Suceava, jandarmii au asigurat paza unui numar de 197 de transporturi cu corespondenta clasificata. Au fost organizate si executate 202 actiuni complexe, in cooperare cu Directia Silvica, Garda de Mediu, Protectia Consumatorului, DSV, Serviciul pentru Straini si DIICOT, fiind constatate 16 infractiuni si aplicate 115 amenzi.

Tot in perioada aprilie-iunie, efectivele IJJ Suceava au participat si la actiuni in situatii de urgenta civila, alaturi de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava. IJJ a asigurat salvarea de vieti omenesti si bunuri materiale la patru incendii si trei inundatii produse in cinci localitati.

0 comentarii: