vineri, 27 iulie 2007

Medicii de familie vor face evaluarea sanatatii populatiei fara soft

27 Iulie 2007

Medicii de familie vor face evaluarea sanatatii populatiei fara soft

Sucevenii nascuti in luna iulie, care au primit prin posta taloanele medicale, se pot adresa imediat medicului de familie in vederea efectuarii consultatiei si a setului gratuit de analize de laborator, a declarat, joi, secretarul Asociatiei Judetene a Medicilor de Medicina Generala, Irina Badrajan.

Potrivit acesteia, pacientii nu trebuie sa astepte pana cand medicii isi vor rezolva problemele legate de soft, deoarece, pana la solutionarea lor, ei pot lucra si pe suport de hartie.

Badrajan a explicat ca medicii pot completa de mana fisa bolnavului si riscograma, urmand ca dupa finalizarea softului sa introduca in calculator datele culese.

Secretarul Asociatiei Judetene a Medicilor de Medicina Generala a precizat ca nu toti sucevenii nascuti in iulie vor reusi sa-si faca testele in aceasta luna, avand in vedere ca distribuirea taloanelor s-a facut cu intarziere, dar normele in vigoare permit "recuperarea" lor pana in luna septembrie.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava a precizat joi ca numarul laboratoarelor de analize medicale la care populatia se poate adresa a crescut. Zece furnizori de servicii medicale paraclinice cu 12 laboratoare au incheiat contracte in Suceava, Vatra Dornei, Gura Humorului, Radauti, Falticeni, in cadrul Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei.

Potrivit CJAS Suceava, toti medicii de familie din judet, respectiv 283, au depus cereri de prelungire a programului declarat initial pentru a acorda consultatii in cadrul acestui program.

0 comentarii: