duminică, 15 iulie 2007

Monumentele din Suceava nu sunt semnalizate suficient de bine

• Obiective precum Cetatea de Scaun sunt cu greu găsite de turişti, din cauza numărului insuficient de indicatoare amplasate în municipiul Suceava

Primăria Suceava intenţionează să pună în evidenţă monumentele istorice din municipiu prin montarea unor indicatoare suplimentare, în intersecţiile mari din oraş. Viceprimarul Angela Zarojanu s-a declarat nemulţumită de modul în care sunt puse în evidenţă unele obiective care definesc Suceava, astfel încât să atragă turiştii veniţi în Bucovina.
„Primăria a procedat la o verificare a tuturor indicatoarelor din oraş care îi îndreaptă pe turişti spre obiectivele istorice şi turistice. Cetatea de Scaun, unul dintre obiectivele care definesc municipiul Suceava, nu este foarte bine semnalizat cu indicatoare dinspre toate direcţiile, la fel şi Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuţi, problemă pe care intenţionăm să o rezolvăm cât mai repede. În acelaşi timp, alte obiective precum Mănăstirea Dragomirna pot fi uşor găsite de turişti datorită indicatoarelor amplasate în Suceava”, a explicat viceprimarul Angela Zarojanu.
În acest moment, în municipiul Suceava sunt amplasate 5 indicatoare de informare turistică cu inscripţia „Localitate cu monumente în Patrimoniul Mondial”, 10 indicatoare „Spre Cetatea de Scaun”, 27 de indicatoare cu menţiunea „Monument istoric”, 10 indicatoare „Spre Mănăstirea Dragomirna” şi 12 „Spre Biserica Sfântul Gheorghe a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Cu toate acestea, în municipiul Suceava există multe alte obiective cu o încărcătură istorică şi culturală deosebită, spre care nu există indicatoare. Este vorba despre Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Sfântul Nicolae, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea Zamca, Turnul Roşu, obiective pe care turiştii le pot găsi şi admira numai întrebând trecătorii de pe stradă. Primăria Suceava va investi în suplimentarea numărului de indicatoare care evidenţiază aceste obiective, acţiune care face parte din strategia de dezvoltare a turismului în Suceava.

Adina TUDOSE

0 comentarii: