duminică, 15 iulie 2007

Satenii din comuna suceveana Draguseni, atacati de albine

Satenii din comuna suceveana Draguseni, atacati de albine


Zeci de roiuri de albine au bagat, ieri, spaima in satenii din comuna suceveana Draguseni, dupa ce stupina cu insecte s-a desprins de camionul care o tracta si s-a rasturnat pe marginea drumului.


Multi localnici s-au baricadat in case ca sa scape de intepaturile albinelor. O femeie de 82 de ani a ajuns in stare de soc anafilactic la spital. „Am gasit-o jos, avea capul plin de albine si intepaturi. A cazut si a apucat strige la o vecina: «Salveaza-ma, salveaza-ma ca mor». Vecina o rupt perdeaua de la usa si si-a pus-o in cap, ca altfel nu se putea apropia de ea. Era dezastru“, povesteste Antoneta Luca, fiica batranei.

Printre satenii din Draguseni atacati de albine se numara si Vasile Muntean, de 74 de ani. Batranul a ajuns in zona la putin timp dupa producerea accidentului. „M-au muscat de cap, de gat, de fata, manca-le-ar naiba cu mierea lor cu tot“, a spus Muntean.

Pentru a preveni incidentele, politistii au inchis pentru o ora Drumul European 85 (DN2) intre localitatile Praxia si Cristesti. Soferii care mergeau spre Iasi sau cei care veneau spre Suceava au fost nevoiti sa se abata 15 kilometri de la traseul initial. Traficul rutier a fost deviat pe ruta Boroaia-Targu Neamt si invers.

0 comentarii: