duminică, 15 iulie 2007

Scandalul scrisorilor din Frumosu ia amploare

• Vicepreşedinta şi o membră a BPL al PD din comună au primit scrisori obscene de ameninţare

• Alţi localnici au primit scrisori batjocoritoare pe care este plastografiată prin fotocopiere ştampila şi semnătura primarului PSD

• Recent a circulat şi o demisie a primarului imitată astfel


• Preşedintele PD Câmpulung Moldovenesc a primit sms-uri obscene despre familie

• Cele două tabere politice se suspectează reciproc pentru scrisori şi scandalul a ajuns la Poliţie, dar nimeni nu recunoaşte că partidele locale ar fi în conflict

Vicepreşedinta PD Frumosu, Eugenia Vaman, şi învăţătoarea Geanina Niga, membră a BPL al PD din comună, au depus pe 12 iulie plângeri la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, după ce au primit scrisori obscene de ameninţare. Scrisorile au la expeditor inscripţia “din Frumosu”, dar au fost trimise din Vatra Moldoviţei. Cele două doamne au şi o bănuială asupra posibilului autor. Sunt convinse că poate fi vreun apropiat al însuşi primarului comunei, Viorel Morari, despre care cred că le bănuieşte la rându-i pentru alte scrisori trimise prin sat.
Mai mulţi localnici au primit în ultima perioadă scrisori batjocoritoare la adresa activităţii primarului pesedist Viorel Morari, trimise din Gura Humorului şi care, culmea, poartă ştampila şi semnătura primarului din Frumosu, în copie. Metoda nu este deloc nouă, pentru că recent o aşa zisă demisie a aceluiaşi primar a fost trimisă peste tot, semnată şi ştampilată în copie.
Nici preşedintele PD Câmpulung Moldovenesc, Ion Badale, nu a scăpat autorilor scandaloasei „campanii de informare” şi a primit şi el sms-uri obscene la adresa familie sale. Ion Badale este convins că povestea pleacă de la referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui Băsescu, prilej cu care primarul de Frumosu şi reprezentantele PD la o secţie de votare, tocmai cele două doamne ce au primit ameninţările, au avut un conflict. „Se ştie că atunci doamnele ne-au anunţat că primarul PSD bea lângă sala de vot, noi am sesizat abaterea şi dumnealui a avut de a face cu Poliţia. De atunci domnul primar nu le vede cu ochi buni şi cum nici PD nu îi este drag, la noi s-a gândit când a apărut acea mizerie cu demisia-fantomă, o fi crezut că noi am trimis hârtia. Acum, când alte scrisori din acelea circulă, probabil că s-a supărat foarte tare, cum s-ar fi supărat, omeneşte vorbind, oricine şi s-ar putea să nu fie străin de ameninţările pe care le-au primit colegele noastre, ca să le bage în sperieţi pe cele pe care le crede el autoarele batjocoririi sale. Spun asta pentru că, în afară de disputa cu domnul primar, ele nu au duşmani care să le trateze astfel. M-aş bucura să nu se confirme bănuiala noastră, după cum pot spune cu siguranţă că nu este PD în spatele acelor scrisori batjocoritoare la adresa primarului din comună”, ne-a precizat Badale.
Liderul câmpulungean al PD este de părere că vremea speculaţiilor a trecut, că bănuielile nu mai trebuie să otrăvească relaţiile dintre localnicii comunei şi că scandalul scrisorilor trebuie să înceteze. „Colegele noastre au depus plângeri în nume personal, dar şi noi vom cere oficial autorităţilor abilitate să depisteze cine stă în spatele acestui circ şi să reacţioneze ferm. Nu este admisibil să continuăm astfel şi îmi doresc ca Poliţia să fie în stare să dezlege iţele acestei istorii murdare”, ne-a mai spus Ion Badale.
În ce îl priveşte pe primarul Viorel Morari, acesta nu a fost de găsit la Primărie, dar colegul său de partid, viceprimarul Maftei Tiron, ne-a spus că nu ştie nimic despre scrisorile primite de cele două doamne şi că nu crede că primarul ar fi la originea gestului reprobabil. Viceprimarul a negat categoric că ar exista vreun conflict între PSD şi PD în comună. Afirmaţia sa a fost întărită şi de liderul local al PD, Ştefan Onioi, care este convins că numai de la „prieteni ai PSD şi ai PD, care încearcă să învrăjbească partidele se trage tot scandalul”.

DN

0 comentarii: