duminică, 12 august 2007

PSD cere ministrului Nicolaescu sa renunte la programul de evaluare a sanatatii

PSD cere ministrului Nicolaescu sa renunte la programul de evaluare a sanatatii

11 August 2007
PSD cere ministrului Nicolaescu sa renunte la programul de evaluare a sanatatii

Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, promovat de ministrul Eugen Nicolaescu, este inutil, pentru ca exista un set minim gratuit de analize pentru fiecare asigurat si, de asemenea, exista un raport al Institutului National de Statistica privind starea de sanatate a populatiei, ce poate fi consultat oricand de cei interesati, a declarat, vineri, la Suceava, deputatul PSD Mirela Adomnicai, transmite corespondentul ROMPRES.
Adomnicai sustine ca programul costa sute de milioane de euro, din care un procent insemnat se cheltuie numai pe tiparirea si distribuirea taloanelor catre populatie, in conditiile in care pachetul minim de servicii medicale ce va intra in vigoare de la 1 octombrie are o valoare nesemnificativa.

In opinia deputatului PSD, ministrul liberal vrea doar sa acumuleze capital electoral pe bani publici, prin dirijarea banilor catre firme preferate.

De introducerea acestui sistem vor fi afectati, in primul rand, bolnavii cronici, care trebuie sa mearga lunar la consultatie pentru a-si primi retetele pentru medicamente, prin urmare va trebui sa plateasca in fiecare luna taxa de consultatie, in baza sistemului de coplata ce va fi introdus de la 1 octombrie, apreciaza Adomnicai. "Taxa restrange accesul populatiei la serviciile medicale si efectul va fi o decimare a bolnavilor, mai ales a celor cu venituri reduse. Cerem ministrului Nicolaescu sa renunte la taloanele cu care scoate ochii populatiei si sa dirijeze banii pentru a creste numarul de servicii medicale din pachetul minim ce va intra in vigoare la 1 octombrie 2007.

Daca pana in septembrie nu renunta la acest program vom recurge la toate mijloacele pe care le avem la indemana pentru a-l convinge, inclusiv la motiune", a spus Adomnicai.

0 comentarii: