marți, 16 octombrie 2007

Adrian Casuneanu „se dă bolnav” pentru a amâna decizia Comisiei de Disciplină


Actualitate



GardaMediuFostul comisar-şef al Comisariatului Regional Suceava nu s-a prezentat la nici o convocare a comisiei de disciplină, după ce a fost suspendat din funcţie pentru o serie nereguli. În aceste condiţii Comisia de Disciplină a Gărzii Naţionale de Mediu nu poate finaliza ancheta fiindcă Adrian Căşuneanu nu se prezintă la audieri, motivând că este bolnav. Aflat luni la Suceava, Codrin Lungu, consilierul personal al comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Adrian Căşuneanu a fost somat să prezinte certificatele medicale. „Dacă nu aduce aceste acte justificative, ancheta se va încheia şi fără prezenţa sa la audieri”, a precizat Codrin Lungu adăugând că Adrian Căşuneanu a trimis cereri de amânare a audierii, fără să ataşeze documente care să demonstreze că într-adevăr este internat în spital. Bănuielile că Adrian Căşuneanu nu este bolnav au fost amplificate de una dintre aceste cereri ce a fost transmisă de pe fax-ul personalizat al unei balastiere din judeţul Iaşi, patronul acesteia confirmându-le comisarilor de mediu Iaşi, deplasaţi la faţa locului, că cel care a trimis documentul a fost chiar Adrian Căşuneanu.

Adrian Căşuneanu are trei sesizări la Comisia de Disciplină. Una dintre acestea se referă la nereguli în achiziţionarea sediului Gărzii de Mediu Suceava, care pe lângă faptul că se află în afara municipiului Suceava, a fost achiziţionat de la un intermediar cu 18 miliarde de lei vechi, după ce iniţial clădirea a fost cumpărată cu 6 miliarde de lei vechi. „Cu banii ăştia se lua un spaţiu în New York” a spus consilierul comisarului general. Un alt aspect verificat este cel al uniformelor pentru comisarii de mediu suceveni care timp de un an au stat în custodia producătorului iar cea de-a treia se referă la depăşirea pragului de 20 la sută în cazul unor stimulente financiare luate de la comisariate judeţene pentru personalul de la comisariatul regional. „Stimulentele nu trebuiau să depăşească 20 la sută, dar comisarul şef regional lua 30- 40 la sută. Cei care au primit în plus vor trebui să dea banii înapoi” a mai spus Codrin Lungu. Pentru toate acestea, Adrian Căşuneanu riscă să fie sancţionat cu încheierea contractului de muncă.

Adrian Căşuneanu a fost suspendat din funcţie la începutul lunii august, în urma celor trei sesizări, dar a depus o contestaţie ce a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava. La sfârşitul lunii septembrie, acesta menţiona că face recurs şi se va adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În momentul de faţă Adrian Căşuneanu este cercetat şi de DNA.

0 comentarii: