miercuri, 3 octombrie 2007

Handbal - Meciul anului pentru handbaliştii lui Ghervan. Sucevenii sunt pregătiţi să înfrunte vicecampioana României


Sport


CS Universitatea Bucovina Suceava – Steaua MFA Bucureşti, azi, ora 19, LPS, (în direct pe Sport.ro)

meciul anului, 3 octombrieCS Universitatea Bucovina - Steaua MFA Bucureşti este probabil meciul anului pentru iubitorii handbalului sucevean. Amânată pentru azi, datorită partidei pe care Steaua a disputat-o în Cupa Cupelor (28-29 cu Wisla Plock, în deplasare) întâlnirea constituie şi derbiul celei de-a treia etape a Ligii Naţionale de handbal masculin. Elevii lui Petru Ghervan şi cei ai lui Radu Voina sunt singurii care nu au pierdut niciun punct în acest debut de campionat, având înaintea jocului câte 4 puncte şi ocupând locurile 4, respectiv 6. Echipa care se impune în meciul de azi urcă pe primul loc în ierarhia Ligii Naţionale.
Steaua MFA vine la Suceava după înfrângerea înregistrată în weekend în meciul din Polonia şi după ce, joia trecută, şase dintre handbaliştii bucureşteni au evoluat în tricoul naţionalei României. Dacă vor fi obosiţi sau nu, vom vedea la ora jocului care se va disputa în sala de sport de la LPS, începând cu ora 19.
După victoriile cu Dinamo şi Poli Izometal Timişoara, Bibirig &Co. sunt decişi să tranşeze şi acest meci în favoarea lor, conştienţi fiind de valoarea adversarului. Totuşi, surprizele s-au ţinut lanţ în aceste prime trei etape şi clasamentul Ligii are un podium alcătuit din trei formaţii nou promovate.

„Băieţii sunt montaţi să facă o figură frumoasă”

CS Universitatea – Steaua este şi primul joc al lui Leonard Bibirig în faţa suporterilor suceveni care, cu siguranţă, vor arăta încă o dată că sala este neîncăpătoare. Într-o conferinţă de presă susţinută luni, purtătorul de cuvânt al universitarilor a precizat că „echipa are nevoie de susţinerea suporterilor, băieţii fiind montaţi să facă o figură frumoasă”. El a mai adăugat că „Steaua nu trebuie să uite că anul trecut nu a avut deloc viaţă uşoară la Suceava şi, chiar dacă echipa militară porneşte cu statutul de favorită, handbaliştii noştri nu vor capitula”. Faptul că Leonard Bibirig va evolua pentru prima oară într-un meci oficial de pe teren propriu este considerat un atu: „Avem nevoie de el şi sunt convins că va confirma încă o dată valoarea şi potenţialul pe care îl are”, a încheiat purtătorul de cuvânt al CS Universitatea.

100 de suporteri roş-albaştri vor veni la Suceava

Laufceac, Novanc, Mazilu, Rudic, Stavrositu, Şania, Voina, Georgescu sau Buricea vor fi încurajaţi de aproximativ 100 de suporteri roş-albaştri care şi-au anunţat deja prezenţa la Suceava. În premieră pentru echipa locală de handbal, meciul cu Steaua va fi transmis în direct de postul de televiziune Sport.ro, de la ora 19. CS Universitatea Bucovina – Steaua MFA va fi arbitrat de brigada internaţională Pleşa – Pripas din Râmnicu Vâlcea, cei doi fiind consideraţi cei mai buni arbitri din ţară.

Sandu Iacob crede că Suceava se va impune

Internaţionalul Sandu Iacob, component al formaţiei Ştiinţa Municipal Bacău, a declarat într-un interviu acordat unui cotidian băcăuan că, în opinia sa, CS Universitatea va avea câştig de cauză în confruntarea cu vicecampioana României: ”Steaua a avut un program încărcat şi poate acuza oboseala. Eu merg pe victoria sucevenilor în aceste condiţii” a declarat Iacob.

0 comentarii: