miercuri, 24 octombrie 2007

Lipsa de egalitate de şanse între femei şi bărbaţi din judeţ evidenţiată cu cifre mai mult decât grăitoare


Actualitate



Viceprimarul Angela ZarojanuReprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi s-au întâlnit, marţi, la Primăria Suceava, cu membrii comisiei judeţene în domeniu, reprezentanţi ai autorităţii locale, între care primarul Sucevei, Ion Lungu şi viceprimarul Angela Zarojanu, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi instituţii publice din Suceava, în cadrul unui seminar pe tema promovării egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, la nivel local.
Din totalul şomerilor înregistraţi la începutul toamnei, femeile reprezintă 46,2%, ponderea femeilor şomere crescând cu peste 7 procente faţă de anul precedent. În ce priveşte participarea femeii sucevene în sfera de decizie, ponderea consilierilor locali femei este de 26%, şi de 10,8 la sută printre cei judeţeni, în condiţiile în care 52,1% din populaţia municipiului este reprezentată de femei.

Acţiunea a avut loc în cadrul unei campanii naţionale de informare pe tema menţionată, având ca scop conştientizarea promovării unui tratament egal al tuturor cetăţenilor, indiferent de sex, etnie, religie, dizabilităţi, vârstă şi orientare sexuală. Viceprimarul Angela Zarojanu a vorbit despre „Rolul socio-politic al femeii în contemporaneitate. Perspective ale egalităţii de şanse în plan local şi naţional”. Aceasta a precizat în cuvântarea sa că, deşi în România există o legislaţie clară care reglementează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, exemplificând cu Legea 202 din 2002, încă există prejudecăţi vizavi de promovarea femeii, din partea bărbaţilor. Aceasta a mai spus că, din păcate, mulţi dintre bărbaţi care ocupă poziţii de conducere manifestă prejudecăţi care împiedică realizarea efectivă a unui parteneriat pe poziţii de egalitate între sexe.

0 comentarii: