luni, 22 octombrie 2007

Prima ninsoare, o imagine dezolantă a municipiului reşedinţă de judeţ


Actualitate



prima.ninsoare.peste.lucrarile de termoficareJudeţul Suceava se află printre cele 28 judeţe din ţară care sunt avertizatecod.galben.21oct cu „COD GALBEN” pentru următoarele zile. În aproape tot judeţul duminică a fost lapoviţă iar la munte a nins. Duminică, spre seară, ningea în zonele Măgura, Mestecăniş şi Ciumârna, dar zăpada nu s-a depus pe carosabil, utilajele de deszăpezire împrăştiind materiale antiderapante

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că autorităţile sucevene acţionează sub „Cod galben”, dar nu au fost semnalate probleme deosebite.

Acesta a spus că utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină şi că în prezent de acţionează cu materiale antiderapante în zonele Mestecăniş şi Măgura pe E 576 şi pe DN 17 B în zona pasului Ciumârna.

Orest Onofrei a precizat că, dacă în cursul nopţii de duminică spre luni se va forma polei în zona de munte, autovehiculele de mare tonaj vor fi oprite la baza muntelui în cazul în care nu sunt echipate pentru trafic în condiţii de iarnă până când carosabilul va fi curăţat.

Prefectul de Suceava a mai menţionat că, în cadrul Comandamentului de Iarnă, care s-a întrunit săptămâna trecută, au fost stabilite procedurile de acţiune în cazul înrăutăţirii vremii şi şi-a exprimat speranţa că nu vor fi înregistrate probleme în această perioadă.

Pe de altă parte o problemă ar putea fi aceea că ninsoarea le-a luat-o înainte lucrătorilor ce înlocuiesc conductele de termoficare.

Potrivit avertizării meteo, în intervalul 22 octombrie, ora 12.00 - 24 octombrie, ora 21.00 va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, ploile vor avea şi caracter de aversă şi pot fi însoţite de descărcări electrice. În sudul şi estul ţării, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp şi izolat 50 l/mp în 24 de ore.
Vântul va prezenta intensificări susţinute în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, îndeosebi în cursul zilei de luni, când va atinge şi izolat va depăşi viteze de 70...80 km/h. La munte, la peste 1800 m altitudine, la începutul intervalului menţionat, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

0 comentarii: