marți, 16 octombrie 2007

Retrocedarea terenurilor este prioritate zero


Administratie



Prefectul de Suceava, Orest Onofrei„Finalizarea procesului de retrocedare a terenurilor este prioritate zero. Este o problemă de seriozitate şi de voinţă. În 30 de zile trebuie să finalizăm retrocedarea”, a declarat luni, prefectul de Suceava, Orest Onofrei considerând că această problemă este inclusă în cele ce trebuie soluţionate în cadrul avertizării transmise de Comisia Europeană privind Agricultura.

Acesta a precizat că parcelele nu pot fi inventariate dacă procesul de retrocedare nu e finalizat, astfel că a dat termen tuturor comisiilor locale de fond funciar să transmită Comisiei judeţene dosarele cu cererile validate în vederea analizării acestora şi finalizării procesului de retrocedare.

Cele peste 33 000 de cereri depuse în judeţ au fost analizate de comisiile locale de fond funciar, două treimi fiind respinse, iar restul fiind validate. Dosarele validate trebuie transmise Comisiei judeţene de fond funciar care urmează să le analizeze şi să decidă dacă menţine sau nu propunerea comisiei locale.

Referindu-se la acest aspect prefectul Onofrei a afirmat că doar 25 de comisii locale din 113 au transmis Comisiei judeţene toate dosarele, în timp ce 22 de localităţi au transmis mai puţin de jumătate.

Orest Onofrei a spus că nu înţelege care sunt motivele pentru care comisiile locale nu transmit dosarele ce au fost validate şi a avertizat primarii că riscă să fie amendaţi.

0 comentarii: