miercuri, 28 noiembrie 2007

Andra cântă pentru premianţii Topului Firmelor Bucovina 2006

Andra cântă pentru premianţii Topului Firmelor Bucovina 2006


Andra va concerta la finalul Topului Firmelor Bucovina 2006. Anunţul a fost făcut de directorul general al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Suceava, Ovidiu Donţu, care a precizat că premierea firmelor va avea loc în data de 30 noiembrie 2006, începând cu ora 15:00, la Centrul Economic Bucovina Suceava.
“Organizarea topului firmelor a devenit o tradiţie pentru Camera de Comerţ şi are drept scop promovarea firmelor sucevene cu rezultate remarcabile în anul 2006. Ediţia de anul acesta vrem să fie una cu totul specială, având în vedere că anul 2007 este un an de referinţă pentru România, care de la 1 ianuarie este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a declarat Ovidiu Donţu. El a adăugat că ierarhizare firmelor s-a făcut în baza unor criterii care au avut în vedere eficienţa utilizării forţei de muncă, efortul de dezvoltare, eficienţa capitalului investit, rata profitului curent, profitul din exploatare şi cifra de afaceri şi veniturile din export. Donţu a explicat că punctajul final al firmelor a fost stabilit de calculator, fiind folosit soft naţional al camerelor de comerţ şi industrie. „Clasamentele s-au stabilit în baza rezultatelor obţinute în urma folosirii acestui soft, astfel încât intervenţia umană asupra ierarhizării nu a fost posibilă”, a declarat directorul general al CCIA Suceava.
Pentru realizarea Topului Naţional al Firmelor, manifestare ajunsă la ediţia a XII-a, sunt prevăzute şase domenii de activitate, respectiv „Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech”, „Industrie”, „Agricultură, Pescuit, Piscicultură”, „Construcţii”, „Servicii”, „Comerţ, Export, Turism”.
Ovidiu Donţu a spus că împărţirea pe grupe de activitate s-a realizat în baza obiectului principal de activitate şi pe cinci grupe de mărime, microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.
El a mai adăugat că în realizarea acestui tot s-au folosit situaţiile financiare pentru anul 2006 (simplificate, armonizate cu directivele europene, situaţiile financiare întocmite în conformitate cu Reglementările contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene şi cu Standardele Internaţionale de Contabilitate), puse la dispoziţie de Ministerul Economiei si Finanţelor, precum şi declaraţiile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispoziţie de Autoritatea Naţională a Vămilor.

0 comentarii: