duminică, 4 noiembrie 2007

Deputatul minorităţii italiene din România crede că autorităţile nu trebuie să fie atât de categorice cu românii din Italia


Actualitate



Grosaru.Mircea„Incidente de acestea s-au petrecut şi cu italieni în România, dar nu s-a făcut atâta caz”, a declarat vineri, deputatul minorităţii italiene în Parlamentul României, Mircea Grosaru care a adăugat că în fiecare ţară sunt infractori.

„Autorităţile italiene acordă o importanţă deosebită ultimelor evenimente în care au fost implicaţi cetăţeni români. Nu e o abordare politică ci realistă. Sunt îngrijoraţi de ce fac rromii în Roma şi nu numai”, a afirmat Mircea Grosaru, care crede însă că autorităţile italiene nu trebuie să fie atât de categorice cu cetăţenii români, menţionând că aceştia au fost cei care, în ultimii ani, au contribuit prin munca lor, oferită la preţuri derizorii, la realizările din diferite domenii, în special în construcţii.

Pe de altă parte, deputatul afirmă că nu poate totuşi să înţeleagă de ce românii continuă să presteze munci grele în construcţii şi agricultură, în mod special, în Italia, în condiţiile în care, în ţară ar câştiga mult mai mult. Acesta se întreabă dacă se ocupă cineva de informarea lor corectă, că piaţa muncii din România are nevoie de forţă de muncă şi că salariile au crescut depăşindu-le în multe cazuri pe cele din Italia. „Oare aceste incidente nu se produc şi din cauza lipsei de informare”, s-a întrebat Mircea Grosaru.

Deputatul minorităţii italiene consideră că situaţia actuală privind imaginea românilor în Italia are şi o miză politică care a fost speculată de noul partid înfiinţat în Italia, PD, condus de primarul Romei, Walter Veltroni, care are ca temă de campanie problema imigranţilor.

Totuşi deputatul Grosaru crede că autorităţile italiene abordează realist această situaţie deoarece autorităţile sunt îngrijorate de ceea ce fac rromii în Italia.

Mircea Grosaru a mai adăugat că în Italia se află aproximativ 1,5 milioane de români şi că este normal ca, proporţional cu numărul de imigranţi să fie şi persoane care comit infracţiuni.

0 comentarii: