duminică, 4 noiembrie 2007

Managerul Spitalului Judeţean Suceava criticat şi de PSD Suceava


Politica



Preşedintele organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Gavril MîrzaLiderii judeţeni ai PSD Suceava au cerut vineri, demisia ministrului sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu iar în secundar reorganizarea întregului sistem de conducere din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Preşedintele organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Gavril Mîrza a spus vineri, într-o conferinţă de presă că nu înţelege de ce toată lumea acuză managementului din Spitalul Judeţean abia după ce se dovedeşte pe toate planurile ceea ce PSD clama încă din momentul numirii lui Costică Dăscăliuc în funcţia de director general, că acesta din urmă nu este pregătit pentru o asemenea funcţie.

„Ce facem însă cu cei care l-au pus în funcţie când domnul Dăscăliuc era membru al PSD. Când au fost cinstiţi, la vremea aia sau acum când au constatat că nu e bun. Nu în felul acesta se rezolvă problemele oamenilor care au nevoie de ajutor”, a spus Gavril Mîrza. Acesta le-a cerut celor de la guvernare să aibă curaj şi să spună din timp dacă au nevoie de oameni buni pentru diverse posturi de conducere pentru ca PSD Suceava să facă o selecţie riguroasă în rândul membrilor săi şi să nu se recurgă la recrutări fără ştirea conducerii PSD.

„Dacă mai au de gând să guverneze şi nu au oameni să ne spună din timp ca să-i pregătim pe ai noştri”, a concluzionat Gavril Mîrza.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Ovidiu Donţu a explicat că ministrul sănătăţii ar trebui să demisioneze din cauza promisiunilor neonorate. În primul rând cea cu reducerea preţului la medicamente şi apoi cea cu reorganizarea sistemului de management al spitalelor. „A promis încă din luna iulie că preţurile la medicamente se va micşora cu 15 la sută şi nu s-a petrecut asta. Apoi a eşuat cu reforma managementului din spitale”, a spus Ovidiu Donţu. Acesta susţine că în cazul Spitalului Judeţean Suceava lucrurile trebuie văzute mai în profunzime. „Prea puţină lume vede că de 15 ani, în eşaloanele 2 şi 3 ale spitalului sunt aceleaşi persoane. Solicităm prefectului Orest Onofrei să meargă şi spre aceste niveluri. În plus solicităm primarului Ion Lungu să-şi asume răspunderea politică pentru numirea domnului Dăscăliuc în funcţie”, a mai spus Ovidiu Donţu.

0 comentarii: