vineri, 30 noiembrie 2007

Modernizarea staţiilor de autobuz

Un lucru foarte important pentru aspectul municipiului Suceava şi pentru confortul celor care circulă cu mijloacele de transport în comun îl reprezintă modernizarea staţiilor de autobuz, care se va face după un proiect tip, ce va fi aprobat de Consiliul Local.
Durata de execuţie a lucrărilor este de un an şi jumătate, timp în care vor fi modernizate 17 staţii de aşteptare, cu o suprafaţă totală de 1.378 de metri pătraţi: Pod Iţcani, Pasarela Iţcani, Nordic, Akrom, Centru Sânge, Gara Iţcani, Liceul de Informatică, Centru, IRIC, Calea Obcinilor, Balada, Spital, ACR, Peco Iţcani, Mobstrat, Ambro şi Mc Donalds.
Este păcat că acest lucru nu s-a făcut mai devreme, în anii din urmă, pentru că acum am constatat că o parte dintre staţii au fost concesionate şi s-au făcut acolo tot felul de lucrări de modernizare, care vor trebui acum înglobate în proiect.
Aceste staţii vor da un plus de culoare municipalităţii, fiind realizate cu pereţi transparenţi, cu acoperişuri cu tablă modernă, în aşa fel încât să dispară aceste staţii vechi, urâte, cu geamuri sparte şi pline de afişe. Odată cu modernizarea acestor staţii vom face şi o amplasare a traseelor mijloacelor de transport, cu un sistem modern, electronic, pentru a avea un oraş modern, la standarde europene. Prin acest proiect european, călătorii vor putea vedea pe panourile luminoase care sunt maşinile care trebuie să vină, cu orele de sosire şi cele de plecare.
Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 26 de miliarde de lei vechi, iar, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom realiza partea de proiectare, încât, din primăvară, să putem începe lucrările de modernizare.

0 comentarii: