duminică, 4 noiembrie 2007

O nouă tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns la ASP


Sanatate



O nouă tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns la ASP Autoritatea de Sănătate Publică Suceava va declanşa săptămâna viitoare a doua etapă a campaniei de vaccinare antigripală a populaţiei, ce este gratuită şi se adresează persoanelor la risc. Judeţului Suceava i-au fost repartizate pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare un număr de 20.000 doze de vaccin antigripal, prima tranşă cuprinzând 23.000 doze.

Dozele din cea de-a două etapă sunt destinate unui procent de 25 la sută din adulţii cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, rămaşi nevaccinaţi după prima etapă, adulţilor şi copiilor din instituţii de ocrotire socială şi personalului medical, salariaţilor instituţiilor de ocrotire, membrilor de familie ai acestora.


În cea de a treia etapă, începând cu data de 26 noiembrie 2007, vor fi vaccinate persoanele în vârstă de 65 ani şi peste şi adulţii dispensarizaţi pentru boli metabolice cronice (inclusiv diabetul zaharat), disfuncţii renale.

Persoanelor care nu fac parte din grupele la risc care fac obiectul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei le ASP Suceava le recomandă să îşi achiziţioneze vaccinul antigripal din farmacii.

0 comentarii: