vineri, 30 noiembrie 2007

Şoferii lăsaţi fără permis, cu 30% mai mulţi decât anul trecut

Agenţii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au lăsat fără permis de conducere, în primele nouă luni ale acestui an, peste 1700 de şoferi, creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de 30%.

Deşi odată cu modificarea legislaţiei rutiere, abaterile pentru care se reţine permisul de conducere s-au înmulţit, poliţiştii spun că numărul mai mare al şoferilor rămaşi fără permis nu se datorează acestui aspect.

Asta deoarece mare parte din şoferi şi-au pierdut dreptul de a conduce tot pe baza abaterilor „standard”: viteză excesivă, consum de alcool ori depăşire pe linie continuă.

De altfel, jumătate din numărul total de permise reţinute în primele nouă luni ale acestui an au fost ridicate pentru viteză excesivă. Explicaţia poliţiştilor este simplă: atâta timp cât accidentele grave au drept principală cauză viteza, iar în judeţ numărul evenimentelor rutiere grave a crescut de la 120, anul trecut, la 165 în acest an, acţiunile de control cu aparatul radar trebuie continuate într-un ritm alert.

De precizat că 72 dintre şoferii rămaşi în primele nouă luni ale acestui an fără permis de conducere şi-au pierdut dreptul de a şofa pentru că au acumulat 15 puncte de penalizare.

În baza unei recente modificări de lege, conducătorii auto care contestă la Judecătorie sancţiunea primită îşi reprimesc permisul de conducere până ce instanţa se pronunţă definitiv asupra corectitudinii cu care a acţionat agentul constatator.

0 comentarii: