marți, 20 noiembrie 2007

PNL şi PLD Suceava îşi „fură” unii altora organizaţiile locale


Politica



Pardau_PLDsteiciucLiberalii şi liberal democraţii suceveni îşi „fură” reciproc organizaţiile din teritoriu. PNL Suceava a anunţat că preşedintele PLD Moldoviţa, Vasile Iliese împreună cu 200 de membri ai organizaţiei, s-au înscris în PNL, însă, în replică PLD Suceava spune că Vasile Iliese nu deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei respective. „Această „fumigenă” nu poate fi decât o diversiune şi denotă disperarea în care se găseşte PNL Suceava.

Dacă PNL Moldova „a reuşit” performanţa să adune la mitingul din municipiul Suceava, la care a participat Tăriceanu, doar circa 1500 de oameni, aducerea a 200 de noi membri la Moldoviţa ar reprezenta un motiv suficient de întemeiat ca organizaţia judeţeană PNL Suceava să fie preluată de noua organizaţie PNL Moldoviţa” precizează într-un comunicat preşedintele PLD Suceava, deputatul Dumitru Pardău. Acesta menţionează că mai mulţi membri ai PNL Moldoviţa au dorit să treacă la PLD, dar au fost ameninţaţi, cu diferite controale la firmele lor, de către o parte din conducerea judeţeană PNL.

Deputatul sucevean spune că PNL Suceava va avea mari surprize atunci când PLD va publica lista organizaţiilor PNL care au aderat la PLD. Acesta declară că oamenii au făcut acest pas deoarece „sunt total dezamăgiţi de politica centrală a PNL şi de prestaţia jalnică a organizaţiei judeţene a acestui partid”.

Preşedintele PLD Suceava spune că numărul real al organizaţii locale PNL care au trecut la PLD este 36, dar a exemplificat doar cu cele din Dorneşti, Valea Moldovei, Ulma, Baia, Preuteşti.

În replică, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că PNL a anunţat mai demult că lideri ai celor cinci organizaţii locale s-au înscris în PLD, dar a ţinut să menţioneze că în comunele respective au fost numite conduceri interimare, iar unii membri au şi revenit de atunci în PNL.

Mihai Steiciuc a spus că PLD este deranjat de plecarea celor două sute de membri din Moldoviţa pentru că astfel numărul de membri ai organizaţiei PLD Suceava s-a diminuat cu mai mult de zece la sută.

0 comentarii: