duminică, 4 noiembrie 2007

Prefectul de Suceava vrea sa demita conducerea spitalului judetean


Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca trebuie schimbata intreaga conducere a Spitalului de Urgenta ''Sfantul Ioan cel Nou'' Suceava, din cauza deficientelor apreciate drept ''extrem de grave'' semnalate.

Onofrei a facut declaratia dupa ce a citit raportul intocmit de comisia Prefecturii dupa verificarile de la spital. Raportul va ajunge la Ministerul Sanatatii Publice, singura institutie abilitata sa dispuna masuri de sanctionare.
Documentul intocmit de comisia instituita prin ordin al prefectului scoate in evidenta neregulile cuprinse si in raportul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava, la finalul unei actiuni de audit realizata la spital.
Printre altele, bolnavii au fost nevoiti sa-si cumpere singuri medicamente existente in farmacia spitalului, iar valoarea hranei consumate de pacienti a reprezentat jumatate din nivelul prevazut de lege. Deficiente au fost constatate si in privinta aprovizionarii unitatii spitalicesti sau reparatiilor curente.
In aceste conditii, conducerea ASP Suceava a propus ministrului Eugen Nicolaescu demiterea managerului spitalului, Costica Dascaliuc, pentru management defectuos.
Controalele la spital s-au facut dupa ce s-a aflat ca, la 30 septembrie, unitatea avea in cont o suma de peste 6,7 milioane de lei alocata pentru hrana, medicamente si reparatii curente.
Dascaliuc a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze, pentru ca nu se considera responsabil pentru nereguli, dar este dispus sa-i concedieze pe subordonatii care nu s-au achitat de sarcinile de serviciu.

0 comentarii: