duminică, 4 noiembrie 2007

Problemele legate de producerea şi transportul energiei termice vor lua sfârşit


Actualitate



secretarul de stat în MIRA, Marian Petrache Aflat la Suceava, secretarul de stat în MIRA, Marian Petrache a declarat, vineri într-o conferinţă de presă că, în ultimii trei ani, s-au investit în sistemul de termoficare, de la bugetul statului, aproximativ 15 000 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, la Suceava. Acesta a precizat că de anul viitor vor fi finanţate lucrări de modernizare a sistemului de termoficare cu fonduri guvernamentale dacă primăriile vor putea dovedi că pot asigura o cofinanţare de 50 la sută şi o strategie „pliată pe strategia naţională”.

Potrivit Strategiei naţionale, în domeniul termoficării urmează să fie investită, până în 2015 suma de 1,5 miliarde de euro, a menţionat secretarul de stat în MIR adăugând că, spera ca în câţiva ani să nu mai fie o problemă producerea şi transportul energiei termice. „Rămâne să rezolvăm îmbunătăţirea coeficientului termic la clădiri”, a afirmat Marian Petrache.

El a arătat că în România sunt în prezent 101 furnizori de energie termică în sistem centralizat care furnizează apă caldă şi căldură unui număr de aproape cinci milioane de cetăţeni şi a adăugat că în următorii doi ani urmează să fie finalizate reabilitările reţelelor de distribuţie, urmând ca apoi să fie realizate investiţii în sursele de producere a energiei termice.

0 comentarii: