vineri, 30 noiembrie 2007

“Transgaz” preia investiţia la conducta Suceava - Câmpulung Moldovenesc

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat la Suceava că a dispus companiei „Transgaz” să preia integral investiţia privind conducta de gaz metan pe tronsonul Suceava – Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc.
Vosganian a mai spus că „Transgaz” a purtat, deja, discuţii cu Consiliul Judeţean Suceava privind această investiţie care se ridică la aproximativ 15-20 de milioane de euro. Ministrul Economiei şi Finanţelor a dat asigurări că, până la sfârşitul anului 2009, investiţia va fi încheiată, după ce a întârziat din cauza unor probleme de natură financiară.
Varujan Vosganian a explicat că „Transgaz” va fi proprietarul acestor conducte şi va primi sumele aferente, în contul transportului gazelor naturale. „Se poate spune că procedurile de preluarea se află în desfăşurare, iar ce s-a cheltuit rămâne bun cheltuit”, a precizat Vosganian. Acesta a adăugat că, astfel, se va rezolva „punctual” o problemă, iar câmpulungenii vor avea în sfârşit căldură, de a cărei lipsă suferă de mai bine de zece ani. Totodată, Vosganian a afirmat că s-au stabilit principalele proiecte de investiţie ale „Transgaz” pentru a-cest an şi pentru semestrul unu al anului 2008.
Obiectivul primordial este concentrarea pe modernizarea zonelor extreme ale conductei, unde fie presiunea gazului nu este la cotele standard, fie reţelele sunt deficitare. Vosganian a mai precizat că este vorba despre mai multe zone ce urmează a fi racordate la sistemul de alimentare cu gaz metan. „Giurgiu, de exemplu, va fi racordat la reţeaua de gaz, până la sfârşitul lunii în curs, după care urmează Dobrogea de Sud, respectiv Negru Vodă, Mangalia şi Constanţa. De asemenea, prelungirea conductei Iaşi - Târgu Frumos - Hârlău, ce a început la 1 octombrie pe tronsonul Hârlău - Botoşani - Dorohoi - Siret, va fi finalizat până în vara 2008.

0 comentarii: