joi, 6 decembrie 2007

Au incercat sa pacaleasca detectorul de minciuni, cu medicamente si alcool

Dintre cele cateva sute de indivizi care au ajuns pe scaunul poligrafului Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, cativa dintre ei au incercat sa fenteze detectorul de minciuni, luand fel de fel de medicamente inainte de a fi testati. Suspectii au ingurgitat diferite pilule, de la extraveral la distonocalm sau coaxil, crezand ca altfel vor da peste cap diagramele poligrafului. Din nefericire pentru ei, incercarea lor disperata a fost sortita esecului. "Orice tentativa de eludare a testului este observata in biodiagramele poligraf", precizeaza subinspectorul Adina Ciutac. Ofiterul de la poligraf explica ca, inaintea ca subiectul sa ajunga pe scaunul detectorului de minciuni, el trebuie sa completeze o declaratie de consimtamant, in care, printre altele, trebuie sa specifice si daca are probleme de sanatate.
Adina Ciutac mai povesteste si ca unii dintre indivizii pe care a trebuit sa-i testeze au consumat bauturi alcoolice inainte de a fi conectati la aparatul de depistat minciuni.
"Daca ii simt ca au baut, nu-i testez. Ii reprogramez pentru o alta zi... ", puncteaza ofiterul specialist poligraf. De la primele testari poligraf la Suceava a trecut aproape un an si jumatate, iar pana in prezent, pe la detector au ajuns in jur de 400 de persoane.
"Aproximativ 30% dintre ei au fost nesinceri", estimeaza specialista Politiei in depistarea minciunilor. "Aparatul nu poate fi pacalit", da asigurari subinspectorul Adina Ciutac.

0 comentarii: