vineri, 7 decembrie 2007

Ciclism montan pe ruta Bacau-Bucovina



Autoritatile bacauane vor sa infiinteze un traseu montan pentru biciclete si ATV-uri, cu finantare din fonduri europene, pentru a revigora turismul local.


Traseul ar urma sa plece din localitatea Poiana Sarata, la iesirea din judet spre Brasov, si sa aiba capat final manastirile Bucovinei. Traseul pistei ar fi Poiana Sarata - Targu Ocna - Slanic Moldova - Dofteana - Agas-Ghimes - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Vatra Dornei -Bucovina.

Pentru realizarea proiectului este necesara asocierea Consiliului Judetean Bacau cu celelalte judete. De asemenea, un al doilea proiect pentru atragerea turistilor in Bacau consta in realizarea unui muzeu al statului european. Acesta ar urma sa fie infiintat in comuna Hemeiusi pe o suprafata de 50 de hectare. La muzeu, fiecare tara din Europa ar urma sa fie prezentata cu tot ce are mai bun din mediul rural.

„Nu suntem un judet cu un patrimoniu istoric, cultural si chiar geografic ca Neamtul, Suceava, Sibiul sau Maramuresul si de aceea avem nevoie de aceste obiective. Proiectele vor fi depuse direct la Bruxelles pentru finantare, data fiind importanta lor”, a declarat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

0 comentarii: