luni, 10 decembrie 2007

Comandamentul de iarnă 2007 – 2008

Astăzi, 10 decembrie, Dan Vlaicu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a deschis Comandamentul de iarnă 2007 – 2008. Prezent la Sinaia, una dintre staţiunile unde se vor afla birouri la care turiştii pot depune reclamaţii, Dan Vlaicu a ţinut să vorbească despre importanţa organizării acestei acţiuni, având în vedere faptul că iarna staţiunile montane devin cele mai căutate destinaţii.

„Perioada sărbătorilor trebuie să fie una liniştită şi frumoasă. Iată de ce am decis ca începând de astăzi şi până în data de 20 decembrie să verificăm toate staţiunile turistice care vor primi vizitatori în perioada Crăciunului, revelionului, dar şi după.
Este deja al treilea an de cand ANPC organizează această acţiune numită sugestiv COMANDAMENT, însemnând asigurarea unui înalt grad de protecţie a turistului care a plătit pentru a avea un sejur sau o vacanţă liniştită, în care serviciile să corespundă contractului încheiat.
Noutatea o reprezintă faptul că anul acesta Comandamentul a luat amploare, inspectorii noştri fiind prezenţi atât pe Valea Prahovei, cât şi în Apuseni, la Arieşeni, în nord, la Borşa, dar şi în Moldova, la Vatra Dornei.
Am extins punctele de influenţă, tocmai pentru a răspunde aşteptărilor consumatorului român.
Aşadar, în această perioadă se vor verifica locurile de cazare, de masă, dar şi de agrement”, a spus secretarul de stat Dan Vlaicu.

După data de 20 decembrie şi până în 10 ianuarie 2008 vor exista în fiecare locaţie echipe de inspectori care vor răspunde la reclamaţii.

Scopul Comandamentului, în cele mai importante staţiuni montane, este unul preventiv şi urmăreşte îmbunătăţirea activităţii operatorilor economici şi consilierea lor, astfel încât, în perioada sarbătorilor de iarna consumatorii să poata beneficia de servicii turistice de calitate.

Biroul de presă
10.12.2007

0 comentarii: