vineri, 7 decembrie 2007

Diabeticii din judeţ îşi pot testa gratuit hemoglobina


Sanatate



Cristina IordachelToţi bolnavii de diabet aflaţi în evidenţele medicilor specialişti diabetologi şi a medicilor de familie vor beneficia gratuit de efectuarea hemoglobinei glicozilate, până la 24 decembrie 2007. Şeful CAS Suceava, Cristina Iordăchel precizează că pacienţii trebuie să se adreseze medicului în evidenţa căruia se află (diabetolog, cu competenţă în diabet sau medicului de familie) pentru a primi recomandarea de a efectua analiza respectivă. „Cu recomandarea primită de la medic, pacienţii vor merge la unul din cele 10 laboratoare aflate în relaţie contractuala cu CAS Suceava. În perioada de sfârşit de an laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi, respectiv medicilor de familie rezultatele analizelor, iar medicii de familie le vor înregistra în evidenţele proprii.

În funcţie de rezultatele obţinute medicii de familie vor continua tratamentul sau vor recomanda pacienţilor consultaţii de specialitate la medicii diabetologi” menţionează Cristina Iordăchel.

Suma alocată furnizorilor de servicii medicale paraclinice pentru efectuarea acestor analize, la nivelul judeţului Suceava, este de 174.000 lei. Această sumă va fi repartizată laboratoarelor cu care CAS Suceava se află în contract, în mod egal, prin acte adiţionale cu valoare orientativă. „Instituţia noastră este pregătită să încheie acte adiţionale pentru aceste analize cu toate laboratoarele din judeţ aflate deja în contract, iar suma alocată pentru sfârşitul acestui an va permite tuturor celor care se adresează să-şi efectueze aceste analize gratuit”, a mai declarat şeful CAS Suceava.

0 comentarii: