vineri, 7 decembrie 2007

FOTBAL >> Interviu cu Dorin Goian


Sport



La mulţi ani, „Goe”!

Goian Dorin.În ciuda succesului pe care îl cunoaşte la Steaua şi la echipa naţională, Dorin Goian a rămas acelaşi tip modest şi cu mult bun simţ. Redacţia “Crai nou” l-a felicitat ieri, cu prilejul serbării zilei sale onomastice. După ce a “îndoliat” Olanda şi a obţinut biletele pentru Euro 2008, fundaşul Stelei îşi doreşte să prindă un transfer în străinătate

„Uriaşul roş-albastru”, „Specialistul”, „Bijuteria Stelei”, „ Killer-ul Olandei”, „Fundaşul golgheter” sunt numai câteva dintre apelativele care i se potrivesc de minune lui Dorin Goian.

S-a făcut fundaş, pentru că n-are gleznele fine precum cele ale lui Mutu. Şi nici ruperile de ritm ale lui Marica. Dar golul tot îi place. De fapt, îl adoră! Îl iubeşte atât de mult, încât şi-a făcut un obicei din a marca. Acum doi ani, când Steaua a bătut la porţile finalei Cupei UEFA, a înscris nu mai puţin de cinci goluri. Anul acesta a recidivat. A înscris cu Zaglebie Lubin, cu BATE Borisov şi cu Slavia Praga în Liga Campionilor, cu Belarus şi Olanda, în preliminariile Campionatului European. Un fundaş care are în palmares mai multe goluri decât au foarte mulţi atacanţi veritabili.

Probabil că puţini sunt microbiştii care ştiu că pe suceveanul din defensiva Stelei îl mai cheamă şi Nicolae.

La aniversarea numelui, „Goe” era relaxat cu familiei, el fiind menajat de Marius Lăcătuş în vederea partidei din Cupa România pe care Steaua a disputat-o în compania Unirii Urziceni.

– La mulţi ani Dorine, cum îţi sărbătoreşti onomastica?

– Mulţumesc. Sunt liber şi profit de asta pentru a sta alături de familie.

– Steaua are un program infernal în acest final de an, cu jocuri din trei în trei zile. Când crezi că o să ai timp să le dai o bere colegilor tăi de la Steaua?

– Eu sper că diseară (n.r. – aseară), după meciul cu Unirea Urziceni, voi avea ocazie să-mi cinstesc coechipierii. Dacă nu, mâine (n.r. – azi).

– Ce ţi-a adus Moş Nicolae şi ce îţi doreşti cu prilejul acestei aniversări?

– Sigur că a venit Moşul şi la mine… Cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos.

– Când vei ajunge pe la Suceava?

– Abia aştept să-mi revăd familia şi prietenii de la Suceava. Cred că după ultimul joc de campionat, cel cu Farul Constanţa, voi veni direct acasă.

– De sărbători?

– Crăciunul îl voi face la Suceava, iar de Revelion voi merge împreună cu soţia la Paris.

– Te mai prinde anul 2008 la Steaua?

– Nu ştiu, deocamdată sunt jucătorul Stelei, dar cert este faptul că eu îmi doresc să evoluez în străinătate. Cred că este momentul să fac acest pas. Dacă nu acum, atunci când?

0 comentarii: