vineri, 7 decembrie 2007

Handbal, Liga Naţională >> Petru Ghervan: „Mizez pe elanul nostru şi pe sprijinul publicului”


Sport



Handbal Suceava-Resita Învinşi la Reşiţa, într-un meci contând pentru penultima etapă a Ligii Naţionale, handbaliştii suceveni au intrat deja „focul” pregătirilor pentru partida de duminică, 9 decembrie. Următorul adversar: campioana en-titre HCM Constanţa.

Antrenorul Petru Ghervan consideră că formaţia sa are puterea să obţină un rezultat bun în confruntarea cu echipa de la malul mării. Despre partida de la Reşiţa, tehnicianul sucevean crede că UCM era oricum favorită în întâlnirea cu CS Universitatea. Deşi nu vrea să pună rezultatul pe seama arbitrajului, Ghervan crede că jucătorii lui au fost uşor dezavantajaţi în confruntarea cu echipa lui Aihan Omer, brigada de arbitri Belu/Dobre arătând nu mai puţin de 9 eliminări de două minute pentru studenţii suceveni. „Părerea mea este că am întâlnit un adversar mai puternic decât noi, care s-a mobilizat exemplar după înfrângerea din faţa Constanţei. Este greu să joci împotriva unei echipe ca UCM Reşiţa atunci când evoluezi timp de 18 minute în inferioritate numerică.

Noi am avut multe ratări, unele aruncări au fost superficiale, iar ei au avut un portar în mare formă. De asemenea, sucevenii din lotul reşiţean au făcut un meci foarte bun, în special Irimescu şi Pancu. Cred totuşi că gazdele au beneficiat mult şi de pe urma eliminărilor de două minute pe care le-am primit noi. Oricum, meciul cu UCM Reşiţa trebuie uitat, important este acum jocul cu HCM Constanţa, care este unul capital pentru noi. Trebuie să abordăm această confruntare de pe poziţia unei formaţii de valoare egală cu cea a HCM, chiar dacă ei au în lot câteva individualităţi. Valoarea grupului va fi decisivă. HCM Constanţa este într-o revenire spectaculoasă de formă dar mizez pe elanul nostru şi pe sprijinul publicului, care ne va ajuta să ne mobilizăm exemplar”, a declarat Petru Ghervan.

Partida dintre CS Universitatea Suceava şi HCM Constanţa va avea loc duminică, 9 decembrie, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava.

0 comentarii: