luni, 10 decembrie 2007

HANDBAL >> Petru Ghervan pune înfrângerea cu HCM Constanţa pe seama accidentării lui Leonard Bibirig


Sport



Petru gervan antrenor univ svDupă înfrângerea de la Reşiţa, antrenorul Petru Ghervan a declarat că în cazul în care CS Universitatea va pierde meciul cu HCM Constanţa, atunci formaţia sa va intra în hora retrogradării. Vizibil supărat după eşecul elevilor săi în duelul cu campioana en-titre a României, antrenorul sucevean a precizat că fiecare componentă a Ligii Naţionale are propriile calcule iar meciurile de acasă sunt extrem de importante. “ Nu ştiu dacă putem vorbi acum despre o luptă pentru evitarea retrogradării dar cert este că punctele pierdute pe teren propriu vor conta în retur. Astăzi (n.r. duminică) am întâlnit o echipă a Constanţei în mare formă şi acest lucru s-a văzut şi pe teren. Noi am pregătit jocul bazându-ne că îl vom avea pe Leonard Bibirig , în teren, pe toată durata disputei. Din păcate el s-a accidentat. A suferit o ruptură musculară şi probabil că va lipsi câteva săptămâni” a declarat Petru Ghervan.

Tehnicianul Universităţii a mai spus că greşelile individuale au fost din nou în număr mare, acest fapt având repercusiuni asupra jocului.” Procentajele noastre au fost destul de mici şi într-un joc împotriva unei formaţii ca HCM Constanţa acest lucru contează foarte mult. Extrema lor, Laurenţiu Toma, a marcat nouă goluri, în timp ce noi suferim în continuare pe partea dreaptă” a adăugat Ghervan.

Bibirig: “Nu comentez nimic!”

Contactat telefonic Leonard Bibirig nu a vrut să comenteze declaraţia antrenorului Petru Ghervan. “Bibi” a evitat să facă vreo precizare “la cald” asupra jocului dintre CS Universitatea şi HCM Constanţa. În schimb veteranul echipei locale de fotbal a spus că a suferit o ruptură musculară la inghinali şi urmează să meargă la Bucureşti la Centru de Medicină Sportivă.

“Gazdele au arătat un handbal curat şi modern”, spune Eden Hairi

handba-conferinta Eden Hairi, tehnicianul constănţenilor, s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi şi mai ales de rezultatul final al partidei, considerând că formaţia de la malul mării a revenit în lupta pentru titlul de campioană. “ În primul rând vreau să-i felicit pe băieţii mei, pentru jocul prestat astăzi. Meciul de la Suceava figura în calendarul nostru ca una dintre confruntările grele din acest campionat. Vreau să felicit şi formaţia suceveană pentru felul în care a jucat. Echipa gazdă a arătat un handbal curat, modern. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Bibirig pe care eu îl consider un real câştig pentru gruparea suceveană. El este un model pentru tinerii jucători de aici. Îmi place să cred că după această victorie am reintrat în lupta pentru titlu” a declarat Eden Hairi.

Laurenţiu Toma, iubit de sucevence


Extrema HCM-ului, Laurenţiu Toma, marcator a 9 goluri în meciul de duminică, a lăudat prestaţia Universităţii şi speră că victoria obţinută la Suceava îi va conferi mai multă încredere antrenorului Eden Hairi.

“ A fost un meci greu pentru noi dar mă bucur că l-am câştigat. Personal cred că formaţia sucevenă ne-a pus mai multe probleme decât UCM Reşiţa. Suntem la a şasea victorie consecutivă şi sper ca acest lucru să-i confere antrenorului nostru şi mai multă încredere. Mă bucur şi pentru jucătorii tineri din echipa noastră, care au început să se integreze foarte bine şi au dovedit şi astăzi că au valoare şi sunt un câştig pentru HCM Constanţa” a precizat Laurenţiu Toma.

La finalul jocului, Laurenţiu Toma a fost asaltat de un grup masiv de fani, majoritatea fete. Acesta a făcut fotografii şi a împărţit autografe, timp de câteva minute.

Pralea: “Trebuie să depunem o muncă titanică la antrenamente”

Portarul Bogdan Pralea, prezent şi el la conferinţa de presă, consideră că formaţia sa trebuie să continue munca începută iar rezultatele nu vor întârzia să apară „ Astăzi am întâlnit un adversar în ascensiune şi din noi nu ne-am ridicat la nivelul lor. Am pierdut două puncte în faţa unei echipe puternice şi asta înseamnă că trebuie să depunem o muncă titanică la antrenamente şi cu siguranţă rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Pralea.


La un pas de încăierare

La finalul primelor 30 de minute ale partidei dintre CS Universitatea şi HCM Constanţa, galeriile celor două formaţii au fost la un pas de a se încăiera. Totul a început încă de la ieşirea jucătorilor la încălzire. Iritaţi de apostrofările suporterilor constănţeni, membrii galeriei sucevene au aşteptat finalul primei reprize pentru a „lămuri” lucrurile. Cu toate acestea jandarmii prezenţi în sală au fost prompţi şi au intervenit la timp, împiedicând astfel o încăierare în toată regula.

„Probabil au vrut să-şi ureze „Sărbători fericite”, dar trebuie să mulţumim jandarmilor că şi-au făcut datoria. Asemenea lucruri nu au nicio legătură cu ceea ce presupune o confruntare sportivă” a declarat, purtătorul de cuvânt al Universităţii Suceava.

Cetatea îi încurajează pe handbaliştii Universităţii

La jocul cu HCM Constanţa, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv, s-au aflat preşedintele Cetăţii Suceava, Dumitru Moldovan, antrenorul Marian Pană, precum şi jucătorii Dicher, Apetri şi Homneac. Dacă cei doi oficiali ai echipei locale de fotbal au urmărit partida de la balcon, jucătorii Cetăţii au luat loc în tribune şi au aplaudat la fiecare reuşită a handbaliştilor suceveni.

„ A fost un meci frumos. Păcat că la noi s-a accidentat Bibirig. Cu el în teren poate obţineam un rezultat mai bun. Oricum Constanţa a arătat că este o echipă mai experimentată dar cred că portarul Rudi Stănescu a avut un aport deosebit în stabilirea câştigătoarei. Sper că anul viitor, când ne vom bate pentru promovarea în Liga I, vom avea şi noi un stadion plin” a declarat Marian Pană, antrenorul Cetăţii Suceava.

0 comentarii: