luni, 10 decembrie 2007

HANDBAL >> Universitatea încheie turul plecând capul în faţa campioanei


Sport



Constănţenii n-au fost “lei, dar l-au avut pe Stănescu în poartă

Petru ghervan-handbalCS Universitatea Suceava a pierdut duminică, ( 28 – 30) ultima etapă a turului campionatului Ligii Naţionale la handbal, cu campioana HCM Constanţa. Oaspeţii au plecat victorioşi acasă pentru că au avut un portar excelent, pe Rudy Stănescu şi pe Toma extrema care a marcat 9 goluri. În faţa unei echipe care are la Naţională nu mai puţin de 5 jucători şi care până la meciul de ieri aveau deja 5 victorii consecutive, s-ar putea crede că sucevenii intrau în teren fără speranţa unei victorii. Într-adevăr, finalul a fost cu minus de partea gazdelor, dar înclinăm să credem că asta nu s-a întâmplat deoarece Constanţa a fost de nebătut. Accidentarea lui Bibirig din finalul primei reprize a fost încă un argument pentru care sucevenii n-au reuşit să ţină piept mai viguros constănţenilor, absenţa lui resimţindu-se în mod special pe faza de apărare.

În prima repriză sucevenii au dat drumul jocului frumos pe care publicul s-a obişnuit să-l vadă, s-au ţinut scai de campioni care nu au marcat uşor nereuşind să se desprindă la mai mult de 3 goluri diferenţă şi asta de prin minutul 20. La handbaliştii Universităţii au funcţionat deopotrivă, atacul şi apărarea, ultima învinsă în special, de puternicul Csepreghi care a punctat de 3 ori, Mureşan şi Săulescu de câte două ori şi încă 3 reuşite unice ale altor colegi. Constănţeanul Toma s-a mulţumit să execute ireproşabil 4 lovituri de la 7 m având şi două goluri din acţiune. Până la accidentare, Bibirig s-a luptat eroic cu apărarea adversarilor, Mitrea, Chiruţ, Tcaciuc, Ignat şi Mădălin Ţuţu reuşind să rămână bine sudaţi şi când apărau şi când atacau la semicerc. Portarii celor două formaţii, Pralea la suceveni şi Stănescu la constănţeni şi-au făcut treaba echitabil, impresia generală a primelor 30 de minute, terminate 13 – 16, fiind totuşi cea a unui joc echilibrat, iar pentru suceveni că „se poate”.

Băşica s-a spart în cea de a doua parte a meciului, când handbaliştii Universităţii Suceava s-au risipit parcă din primele minute şi au primit rapid două goluri, diferenţa de 5 puncte între ei şi oaspeţi transformându-se în complex. Puţin aer curat pentru suceveni a adus Cristian Bursuc, în timp ce Chiruţ şi Ţuţu şi-au păstrat prestaţia bună, dar HCM Constanţa începea deja să ţină hăţurile meciului, dar nu din cauză că în teren, handbaliştii campioni deveniseră lei. Diferenţa a făcut-o Rudy Stănescu, un portar de clasă, care duminică, la Suceava a apărat tot ce se putea ducându-şi echipa la victorie.

univ sv-hcm constantaInexplicabilă a fost, în momentele când constănţenii erau pe val mare, decizia antrenorul Petru Ghervan, de a-l scoate pe Mitrea şi introducerea pe extrema stângă a lui Dospinescu, băiat bun dar care nimereşte poarta destul de rar şi apoi a lui Gavriloaia în favoarea lui Brădăţan, şi el de asemenea băiat bun.

Dar de-a dreptul imprevizibilă a fost cea din min 51 când sucevenii se apropiaseră la 2 goluri de campioana României iar antrenorul principal a ales să-l „odihnească” pe Mădălin Ţuţu, alt băiat bun, dar cu obişnuinţa de a marca goluri.

Înfrângerea Universităţii Suceava este una dintre cele 4 înregistrate în turul campionatului Ligii Naţionale de handbal. Elevii lui Ghervan şi Bibirig au luat bătaie de la Medgidia, Steaua, Reşiţa şi duminică, de la HCM Constanţa, ultima fiind incontestabil cea mai frustrantă pentru ei. Handbaliştii suceveni au terminat însă prima jumătate de competiţie pe locul 6, adică locul de pe care, dacă şi-l păstrează şi în retur, poate pleca să joace într-o cupă europeană.

0 comentarii: