marți, 18 decembrie 2007

Majoritatea primăriilor din judeţ supraestimează valoarea pagubelor provocate de calamităţile naturale


Actualitate



Orest Onofrei si Gavril Mirza Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat luni, în cadrul reuniunii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că majoritatea primăriilor din judeţ supraestimează valoarea pagubelor provocate de calamităţile naturale. Ideea pe care merg autorităţile locale este aceea de a solicita mai mult pentru că oricum primesc mult mai puţin.

Orest Onofrei a afirmat că, în ultimii trei ani, în judeţ au ajuns aproximativ 10 la sută din fondurile solicitate Guvernului, pentru refacerea obiectivelor distruse de inundaţii. Acesta a spus că şi reabilitarea s-a făcut tot în proporţie de 10 la sută, dar a menţionat că sumele au fost suficiente pentru rezolvarea problemelor apărute la reţelele de transport, apă şi gaz, care afectau mari comunităţi de oameni. Prefectura Suceava a solicitat de la Guvern pentru refacerea obiectivelor distruse suma de 55 milioane de lei (550 miliarde de lei vechi).

Prefectul de Suceava a mai spus că activitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă s-a îmbunătăţit foarte mult, pentru că factorii responsabili au învăţat din necazuri.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, a declarat la aceeaşi întrunire că din 2008, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va beneficia de noi dotări, după ce administraţiile judeţene din regiunea Nord-Est s-au asociat, pentru a putea accesa fonduri structurale. Acesta a spus că suma disponibilă este de 15 milioane de euro, urmând ca administraţia să participe cu o cofinaţare de 5 miliarde de lei vechi. Gavril Mîrza a menţionat că vor fi achiziţionate în special autoutilitare şi autosanitare. „Vom asigura un minim necesar, că necesarul real este mult mai mare” a mai adăugat şeful administraţiei judeţene.

0 comentarii: