vineri, 7 decembrie 2007

În sfârşit câmpulungenii au căldură în calorifere şi apă caldă la robinete


Actualitate



serban_pnlDupă o aşteptare de 10 ani, sistemul centralizat de energie termică din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost pus în funcţiune, noua centrală termică de cogenerare pe bază de combustibil lichid uşor(CLU) furnizând căldură în caloriferele populaţiei. Edilul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat, joi, că au început manevrele pentru furnizarea de agent termic, treptat, blocurilor din municipiu. Iniţial centrala termică trebuia să folosească pentru încălzire gaze naturale dar pentru că nu a fost stabilit un operator, a fost necesară schimbarea arzătoarelor astfel încât să se poată folosi şi combustibil lichid uşor(CLU) pentru producerea agentului termic.

Pentru ca în apartamentele câmpulungenilor să fie asigurată apa cladă şi căldura în această iarnă, primarul Şerban a propus instalarea unei noi centrale termice care să funcţioneze pe deşeuri din lemn, dar că în urma unui studiu economic, specialiştii au stabilit înlocuirea arzătoarelor, care erau pentru gaze naturale, cu arzătoare de tip gaz-CLU.

La centrala termică din municipiu au fost efectuate investiţii de 150 000 de euro pentru arzătoare mixte, gaz natural/CLU şi pentru depozitarea combustibilului, iar Guvernul a alocat suma de un milion de lei pentru achiziţionarea de CLU cu care să fie produs agentul termic.

Această variantă, de producere a agentului termic cu CLU a fost agreată de responsabilii proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” ca soluţie provizorie până când Ministerul Economiei şi Finanţelor va organiza licitaţia în urma căreia să fie desemnat operatorul de gaz natural din judeţ.

0 comentarii: